VOGNMANDSORGANISATION:
Lastbilers vægte og dimensioner går hånd i hånd med klima og økonomiMandag 10. januar 2022 kl: 10:23 Af: RedaktionenVognmandsorganisationen DTL har store forventninger til en udmøntning af de gevinster for samfundet, klimaet og vognmandserhvervet, som ligger i den analyse af optimering og tilpasning af national vægt- og dimensioneringsregulering, som Færdselsstyrelsen har offentliggjort Analysen fra Færdselsstyrelsen ligger efter DTL's vurdering i forlængelse af anbefalingerne fra Klimapartnerskabet for Landtransport, som DTL og en stribe andre brancheorganisationer afleverede til regeringen i marts 2020. - Effektivisering af transporterne gennem mere produktive lastbiler, påhængskøretøjer og vogntog er en på mange måder god vej frem, da det på én gang giver gevinster for både samfunds-, og erhvervsøkonomi og klimaet, siger DTL's administrerende direktør Erik Østergaard og fortsætter: - Men der er mere at gøre. Vi savner en forhøjelse af vogntogsvægtene. Det sideløbende og nødvendige skifte fra diesel til grønne drivmidler bliver nemlig langt fra gratis, så det er vigtigt at meromkostningerne afbødes ved netop effektivisering. Blandt anbefalinger fra transporterhvervet var også forslaget om dobbelttrailere, hvor en analyse med anbefalinger blev lagt frem i slutningen af 2021 Erik Østergaard fremhæver, at DTL glæder sig over følgende hovedkonklusionerne i analysen:
- Det ligger jo lige til højrebenet at sætte fuld tryk på at få forslagene gennemført hurtigst muligt, siger Erik Østergaard, der fremhæver følgende forslag:
Ekstra to meters vogntogslængde til sættevogntog og påhængsvogntog med kran. Forslaget bidrager til samfundsøkonomien og CO2-reduktionen. - Vi ser frem til en positiv og hurtig politisk behandling - til gavn for både samfunds-, og erhvervsøkonomi og klimaet, siger Erik Østergaard. Interesserede kan se rapporten fra Færdselsstyrelsen her: ![]() © Copyright 2025 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale. |