FORSVARET OM AKTION I GUINEABUGTEN:

Der var nok ni pirater i motorbåd

Torsdag 2. december 2021 kl: 13:48
Af: Redaktionen

Det tyder på, at der var ni og ikke som tidligere oplyst otte pirater ombord på den hurtigtgående motorbåd, som besætningen på den danske fregat »Esbern Snare« standsede under en aktion ud for Vestafrikas kyst onsdag 24. november


Forsvarskommandoen har gennemgået videomateriale fra fregatten Seahawk-helikopter og informationer fra de fire pirater, der er tilbageholdt på Esbern Snare, og oplyser nu, at der højst sandsynligt har været i ni pirater i den hurtigtgående motorbåd, som sank under aktionen.


Efter skududvekslingen i Guineabugten i sidste uge oplyste de frihedsberøvede, at der var en niende person ombord på piratfartøjet. Frømændene, skibets helikopter og personel ombord på Esbern Snare afsøgte vandet omkring det forliste fartøj i op mod fem timer med blandt andet projektører og termiske kameraer, men uden resultat.
 

Besætningerne ombord på Esbern Snare og i helikopteren vurderede indledningsvist ud fra helikopterens videomateriale, at der var tale om otte pirater. Det er den efterfølgende nærmere gennemgang af materialet, som nu har vist, at det er sandsynligt, at der har været ni pirater ombord.
 

Identiteten på den niende pirat kendes ikke, ligesom det heller ikke vides, hvornår vedkommende faldt over bord fra piraternes fartøj.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.