Ny praksis for dokumentation af egenkapital skal mindske sagbehandlingstid

Torsdag 25. november 2021 kl: 12:21
Af: Redaktionen

Færdselsstyrelsen vil fremover først behandle ansøgninger på vejtransportområdet, når alle oplysninger - herunder dokumentation for egenkapital - er indsendt. Den ændrede praksis er et forsøg på at mindske sagbehandlingstiden

Virksomheder skal dokumentere et egenkapitalskrav, når de ansøger om tilladelser til godskørsel for fremmed regning i lastbil eller varebil, ansøger om tilladelse til erhvervsmæssig personbefordring i bus samt ansøger om tilladelse til erhvervsmæssig persontransport i bil. Den ændrede praksis hos Færdselsstyrelsen, der står for udstedelsen af de ovennævnte tilladelser, forklarer, at praksisændringen betyder, at ansøgere fremover skal kunne dokumentere egenkapitalskravet allerede ved ansøgningstidspunktet.


Egenkapitalskravet har hidtil været et af de sidste sagsskridt i forbindelse med sagsbehandlingen. Ansøgere har derfor ikke skullet have dokumentationen for egenkapitalskravet klar ved ansøgningstidspunktet. 


Den nye praksis betyder, at ansøgningen ikke vil blive sagsbehandlet, før dokumentationen for egenkapitalskravet er indsendt. Færdselsstyrelsen forventer, at praksisændringen vil mindske sagsbehandlingstiden for ansøgninger om tilladelser. 


Praksisændringen træder i kraft 15. december i år.


De ansøgninger, der er indgivet og taget under behandling inden 15. december, bliver viderebehandlet efter den tidligere praksis. Ansøgninger indsendt inden 15. december, men som først tages under behandling efter 15. december, vil følge den nye praksis.
 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.