Kørselsfradraget og befordringsgodtgørelsen stiger i 2022Onsdag 24. november 2021 kl: 12:29 Af: Jesper ChristensenSkatterådet har fastsat satserne for kørselsfradrag og befordringsgodtgørelse, der gælder for 2022. De ca. 1,2 millioner borgere i Danmark, der hvert år får fradrag for transport mellem hjem og arbejdspladsen eller dem, der får godtgjort erhvervsmæssig kørsel i egen bil, vil opleve en stigning i satserne til næste år. Ifølge lovgivningen bliver satserne altid beregnet ved kørsel i bil uanset om man bruger offentlig transport eller kører i bil eller andet - Baggrunden for, at satserne kommer til at stige til næste år, er, at benzinprisen forventes at blive højere i 2022, end det var forventet for i år. Selvom bilerne fortsat kører længere på en liter benzin, hvilket giver flere kilometer at fordele de samlede udgifter på, påvirker den højere benzinpris satsen i en opadgående retning, forklarer formanden for Skatterådet Jane Bolander. - Derudover forventes udgifterne til vedligehold af bilerne også at stige. De forhold påvirker også satsen yderligere i en opadgående retning, siger Jane Bolander og henviser til blandt andet udgifter til service, udskiftning af sliddele, afbalancering af dæk og supplerende rustbehandling. Hvert efterår beregner Skatterådet satserne for det kommende år ud fra en vurdering af udgifterne til befordring med bil. Baggrunden for beregningerne af satserne for 2022 er blandt andet en benzinpris på 12,78 kroner pr. liter, hvor beregningen af satserne for 2021 tog udgangspunkt i en pris på 11,31 kroner pr. liter. I skønnet over benzinprisen for 2022 er der taget udgangspunkt i den gennemsnitlige benzinpris i 2020 (95 oktan), som er fremskrevet til 2021 og 2022 i overensstemmelse med forudsætningerne for udviklingen i benzinpriser med videre i den seneste konjunkturvurdering, der følger af Finansministeriets Økonomisk Redegørelse fra august 2021. I beregningerne indgår derudover også et skøn over omkostninger til bilens vedligeholdelse, forsikringer med videre ved fastsættelsen af satserne. Nederst kan interesserede se en oversigt over, hvordan kørselsfradraget har udviklet sig siden 2011. Kørselsfradraget:
Reglerne for kørselsfradrag er uændrede, så der fortsat ikke er fradrag for de første 24 kilometer pr. dag mellem hjem og arbejde, og det gælder uanset hvilket transportmiddel, man bruger. De pendlere, der er omfattet af de særlige regler om forhøjet kørselsfradrag i yderkommuner, får ikke nedsat satsen ved kørsel ud over 120 km. Satsen for erhvervsmæssig befordring på cykel, knallert, 45-knallert, scooter eller el-løbehjul stiger med 1 øre. Årsagen hertil er, at der forventes en stigning i det samlede forbrugerindeks. Godtgørelsen for brug af disse transportformer vil derfor i 2022 udgøre 0,55 kroner pr. km. Skattefri befordringsgodtgørelse for kørsel i egen bil:
Skattefri befordringsgodtgørelse kan udbetales til medarbejdere, der kører erhvervsmæssigt i egen bil, forudsat, at arbejdsgiveren fører den fornødne kontrol hermed. Reglerne er uændrede. Udviklingen i kørselsfradraget 2021 - 2021:
![]() © Copyright 2025 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale. |