HAVNEDIREKTØR:

Det bedste alternativ til Hesselø Havvindmøllepark findes fortsat i Kattegat

Tirsdag 23. november 2021 kl: 16:00
Share  


Af: Redaktionen

Energistyrelsen har sat udbuddet for Hesselø Havvindmøllepark i Kattegat på stand-by og screener i stedet efter alternative områder for en ny park. - En havvindmøllepark i Kattegat bør fortsat være topprioritet, da den bidrager til grøn strøm i Østdanmark og tusinder af job, påpeger Henrik Carstensen, der er administrerende direktør for Grenaa Havn A/S

Hesselø Havvindmøllepark blev i juni sat på pause, da geologiske undersøgelser vise, at parken vindmøller skulle stå på blød lerjord. Derfor begyndte Energistyrelsen at screene efter alternative områder for en ny havvindmøllepark - både i og uden for Kattegat. 


Henrik Carstensen, der ser på situationen fra havnekontoret i Grenaa, fremhæver, at der er flere grunde til at prioritere at opføre en ny park i Kattegat fremfor endnu en park i Nordsøen eller ved Bornholm.


- Det er et faktum at elforbruget i Østdanmark stiger, særligt i hovedstadsområdet. Samtidigt lukkes kraftvarmeværker i området. Derfor er det afgørende, at der ydes en ekstra indsats for at prioritere etableringen af en ny havvindmøllepark i Kattegat, som kan fremtidssikre forsyningen af grøn strøm til Østdanmark. Helt generelt bidrager en ny Kattegat-park til en bæredygtig balance i Danmarks el-infrastruktur, når udbygningen af havvind spredes på flere geografiske områder, siger han.


Havvindmøllepark i Kattegat vil skabe tusinder af arbejdspladser
En etablering af en havvindmøllepark i Kattegat vil også få afgørende betydning for vækst og beskæftigelse i Østjylland. En vurdering fra Energistyrelsen og Danmarks Statistisk viser at, Anholt Havmøllepark gav op til 8.000 job i anlægningsfasen. Da den nye aftalte havvindmøllepark ved Hesselø i Kattegat er mere end dobbelt så stor som Anholt Havmøllepark, er der tale om et stort potentiale med tusinder af nye job til området som følge.
 

Grenaa Havn står klar som vindmøllehavn
Hos Grenaa Havn fremhæver man, at havnen på det østlige Djursland er internationalt anerkendt som en professionel vindmøllehavn. Havnens store knowhow som base- og servicecenter for vindmølleprojekter blev opbygget via etableringen af Anholt Havvindmøllepark. Henrik Carstensen understreger, at det vil være en stor gevinst for Østjylland at fastholdelse denne ekspertise som styrkeposition.


- Grenaa Havn har allerede plads, udstyr og et erfarent mandskab. Regionen ville kunne bygge oven på vores ekspertise til stor gavn for vækst og nye arbejdspladser. Vi er fuldt ud klar til at understøtte etableringen af en ny havvindmøllepark i Kattegat, siger han.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.