Udvidelse af infrastrukturen ved København Lufthavns Station får støtte fra EU

Tirsdag 23. november 2021 kl: 13:01
Share  


Af: Redaktionen

Sund & Bælt vil modtage støtte på op mod fire millioner euro - omkring 29,75 millioner kroner - fra EU’s Agency for Klima, Infrastruktur og Miljø, CINEA, til den indledende del af den planlagte udvidelse af infrastrukturen omkring København Lufthavns Station i Kastrup. Støtten tildeles konkret til planlægning og projektering af projektet, der skal forbedre kapaciteten på jernbanen, som er en af de vigtigste forbindelser i Danmark

Formålet med udvidelsen af infrastrukturen omkring Københavns Lufthavn på Øresundsbanen, som Sund & Bælt gennemfører i de kommende år, er at skabe plads til flere passager- og godstog på jernbanen, så der bliver plads til den øgede trafik som ventes, når Femern Bælt forbindelsen åbnes i 2029. Den øgede trafik vil især være i form af flere godstog.


- Tildelingen af støtten understreger EU-Kommissionens opbakning til den samlede transportkorridor, der ikke blot binder Danmark og Tyskland bedre sammen, men er helt centralt for den fremtidige gods- og persontransport imellem Skandinavien og det øvrige Europa. Her spiller strækningen en vigtig rolle i at kunne understøtte den grønne omstilling af transportsektoren og etableringen af en grøn transportkorridor med en fuldt elektrificeret jernbane, siger Mikkel Hemmingsen, der er administrerende direktør i Sund & Bælt A/S.


Udvidelsen omfatter to ny perroner med en integreret passager transferløsning til lufthavnen og tilpasning af spor og sporskifter. De to nye perroner bygges ved jernbanesporene nord for lufthavnens Terminal 3 mellem hoteller og motorvej. Sammen med de to eksisterende perroner under lufthavnens terminal 3 og nye sporskifter, skabes der mulighed for at øge kapaciteten for sporene og dermed flere tog til tiden.


Udvidelsen af infrastrukturen omkring København Lufthavns Station forventes at kunne tages endeligt i brug sidst i 2025.


Fakta om CINEA
C:
  • INEA blev etableret i 2021 og spiller en central rolle i at understøtte EU’s ”Green Deal” ved at implementere EU-programmer relateret til klima, infrastruktur og miljø. I denne pulje finder man eksempelvis Transport Infrastructure (CEF), hvorfra støtten til infrastrukturen ved Kastrup Station er tildelt
  • CEF programmerne bidrager til implementeringen af et Transeuropæisk transport Netværk (TEN-T) ved at finansiere nøgleprojekter, der opgraderer infrastruktur og fjerner eksisterende flaskehalse og samtidig promoverer bæredygtige og innovative løsninger på tværs af medlemslande og transportformer
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.