Ø-FÆRGE:

Politisk flertal hæver prisen på færgebilletter

Onsdag 27. oktober 2021 kl: 13:06
Share  


Af: Redaktionen

Fra årsskiftet bliver det dyrere at tage færgen mellem Esbjerg og Fanø, hvis man ikke er fastboende på øen. Det har et politisk flertal i ø-kommunens kommunalbestyrelse besluttet

Prisstigningen er et led i finansieringen af den nye batteri-elektriske færge »Grotte«, som rederiet Molslinjen A/S indsatte på ruten i begyndelsen af oktober. 


Ifølge Karen Jeppesen, der er medlem af kommunalbestyrelsen i Fanø Kommune valgt for SF, kan prisstigningen også ses som et middel til at dæmme op for det, som SF kalder for "Fanøs overturisme".


- Vi har haft en stor strøm af turister, og de to seneste år har det været lige i overkanten. Det her er den eneste måde, vi kan regulere det på, siger hun ifølge dr.dk.


Billetpriserne for at komme med færgen mellem Esbjerg og Fanø vil for bilister, der ikke er fastboende på Fanø fra årsskiftet stige med 20 procent, mens priserne for gående vil stige med 11 procent.


Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.