TRANSPORTORGANISATION OM P-AFGIFTER TIL UDENLANDSKE LASTBILER:

- Vi skal have straksbøder på rastepladserne nu

Torsdag 21. oktober 2021 kl: 11:09
Share  


Af: Redaktionen

Siden 1. juli 2018 har der været p-restriktioner på landets motorvejsrastepladser. Hvis man holdt på en rasteplads i over 25 timer, risikerede man en p-afgift. Hvor vognmænd med dansk-registrerede lastbiler ikke kan slippe unden om at skulle betale eventuelle p-afgifter, har en stor del af de udenlandske chauffører og vognmænd ind til videre set stort på p-afgifterne Forleden opfordrede vognmandsorganisationen DTL transportministeren til at tage situationen alvorligt og sætte ind over for de udenlndske chauffører og vognmænd - en opfordring, som transportorganisationen ITD følger op med et krav om, at de danske myndigheder får mulighed for at udskrive straksbøder til udenlandske chauffører og vognmænd, der overtræder p-reglerne på rastepladserne

ITD konstaterer, at mens danske vognmænd og chauffører må til lommerne og betale p-afgifter, når de ikke kan finde en ledig plads på rastepladserne, så er det stadig ikke lykkedes at få de udenlandske vognmænd og chauffører til at betale de bøder, som de får for at bryde p-reglerne på motorvejsrastepladserne. ITD vil ikke længere tolerere forholdene og kræver, at S-Regeringen træder i karakter og får indført straksbøder for de udenlandske virksomheder. 


Transportminister Benny Engelbrecht (S) har tidligere forholdt sig til forslaget om straksbøder i et folketingssvar til SF’s retsordfører Karina Lorentzen, som spurgte ministeren ind til mulighederne for at indføre en ordning, hvor Færdselsstyrelsen får mulighed for at udskrive straksbøder. Transportministeren afviste forslaget med henvisning til, at det er en politiopgave at udskrive straksbøder, og at andre myndigheder derfor ikke bør få denne kompetence.


- Vi er glade for, at Karina Lorentzen fra SF tidligere har løftet sagen, og vi har brug for at flere politikere kommer på banen, for vi kan simpelthen ikke leve med en situation, hvor vi stiller danske chauffører og vognmænd dårligere end deres udenlandske kollegaer. Det er en absurd situation, vi oplever, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


Hun peger på, at det bagvedliggende problem er, at man fra myndighedernes side har forsømt at investere i kapaciteten på rastepladserne, så der i dag mangler plads til lastbilerne, når chaufførerne skal holde deres lovpligtige pauser og hvil.


- Her er det simpelthen ikke fair over for danske vognmænd og chauffører, at de skal straffes for, at der ikke er nok pladser, samtidig med, at de udenlandske chauffører bare kan smide bøderne i skraldespanden og køre videre uden konsekvenser. Vi har brug for, at politikerne tager fat på den her problemstilling og gør noget ved det. Her mener vi, at Færdselsstyrelsen skal have mulighed for at udskrive straksbøder til de udenlandske chauffører og vognmænd, så de ikke længere kan køre videre og være ligeglade med bøderne, siger Carina Christensen.


ITD vil forsøge at løfte sagen over for politikerne i Folketinget og over for regeringen.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.