Tre færger sejler succes til Fanø

Mandag 18. oktober 2021 kl: 23:00
Share  


Af: Redaktionen

I weekenden var der premiere på tre-færgedrift på Fanølinjen, der sejler mellem Esbjerg og Nordby - med succes. Med de tre færger kunne rederiet Fanølinjen, der er en del af Molslinjen, holde ventetiden nede på en af efterårsferiens helt store udrejsedage

Tre færger sejler succes til Fanø
Den forgangne weekend var ventet med spænding på Fanølinjen. For første gang skulle der sættes tre færger ind på ruten på én gang - med elfærgen Grotte som det yngste skud på tonnagelisten.


Sejladsen med de tre færger har kunnet lade sig gøre på tegnebrædtet - og i weekenden blev det så gennemført i praksis. Det betød korte ventetider på en af efterårsferiens store rejsedage.


Især lørdag, som er en af de helt store rejsedage i efterårsferien, var ventet med spænding. Dagen har historisk budt på ventetider på op til fire timer for at komme til og fra Fanø.


De tre færger blev første gang sat ind samtidig fredag klokken 14.00. Her kunne teknikken finpudses, og der blev sejlet med stram disciplin og tæt koordination mellem de tre færgers besætninger, som i fællesskab hurtigt fik overfartstiden ned på normalen.


Lørdagen bød på ventetid på maksimalt 20 minutter på ruten, og tilbagemeldingen fra besætningerne og overfartsledere er, at denne helt store rejsedag ”sad lige i skabet”.


- Det er meget tilfredsstillende, at weekenden er forløbet så godt. Premieren var imødeset med stor spænding, så det er selvfølgelig en god fornemmelse, når de processer, som hidtil har været på papiret, viser sig også at fungere i praksis”, siger Molslinjens PR- og Kommunikationschef, Jesper Maack.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.