ANALYSE FRA KLIMARÅDET:

Gas kan blive en blindgyde

Torsdag 14. oktober 2021 kl: 09:19
Share  


Af: Redaktionen

I den analyse "Veje til klimaneutral lastbiltransport", som Klimarådet har lagt på bordet - og på nettet torsdag - spåes biogas at få en mindre rolle, når det gælder den tunge vejgodstransport. Klimarådet vurderer, at der ikke er nok bæredygtige biomasseressourcer på europæisk plan til for alvor at drive den tunge vejgodstransport, samtidig med at der også kan blive hårdt brug for biogassen andre steder

- Hvis vi satser på gas, så kan det i værste fald ende med at blive en fossil blindgyde, hvor vi øger forbruget af naturgas, fordi der ikke er nok biogas, siger næstformanden i Klimarådet, Niels Buus Kristensen, der også er forskningsleder ved Transportøkonomisk Institutt i Oslo.


Ifølge Klimarådet bør regeringen derfor ikke aktivt forsøge at fremme brugen af gaslastbiler i form af eksempelvis tilskud til gaslastbiler og gasinfrastruktur. Det betyder blandt andet, at gas efter Klimarådets opfattelse bør udfases fra støttepuljerne til tung vejgodstransport.


Interesserede kan læse Klimarådets analyse "Veje til klimaneutral lastbiltransport" her:

Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.