Havn vil lægge kysttrækning til andet end vand

Onsdag 13. oktober 2021 kl: 20:17
Share  


Af: Jesper Christensen

Havn vil lægge kysttrækning til andet end vand
Med lidt hjælp kan Aarhus-bugten blive attraktivt for dykkere, der gerne vil opleve universet under havets overflade. Farvandet ud for Aarhus kan også byde på koraller.

Aarhus Havn arbejder med planer om, at den nye kant mod Kattegat, som en kommende havneudvidelse vil danne, skal være fyldt med andet en store sten. Idéen er at skabe en havnepark med plads til, at byens borgere kan boltre sig mellem mere vilde planter, insekter og anden dyreliv på land - og dyreliv i havet. Direktøren for Aarhus Havn, Thomas Haber Borch, peger over for transportnyhederne.dk på, at havnedrift også handler om forbindelsen til Aarhus som by med alle dens indbyggere - og de menneskerne i de omkring tre millioner biler, som årligt tager med Molslinjens færger


Planerne om den nye havnepark, der vil strække sig over en kilometer, blev vist frem onsdag eftermiddag, da SF's formand Pia Olsen Dyhr besøgte Aarhus havn.


Som det fremgår af billedet rummer planerne plads til, at kajak-roere kan lægge til, at man kan bade i vandet, dykke og nyde det undersøiske univers i bugten ud for Aarhus og ellers opleve det plante- og dyreliv, der som skal hjælpe frem, men ellers klare sig selv.


Planerne blev godt modtaget af SF's formand.


Thomas Haber Borch, havnedirektør i Aarhus, forklarer her planerne om en havnepark med biodiversitet for SF's formand Pia Olsen Dyhr (th). Interesserede kan se billedet i stor størrelse ved at klikke på billedet. 


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.