Vejhjælpen kommer cyklende

Fredag 16. april 2021 kl: 12:04
Share  


Af: Redaktionen

SOS Dansk Autohjælp har indkøbt to el-cykler med lad, der kan rumme udstyr nok til at klare de mest gængse vejhjælpsassistancer. Et hold reddere er på kursus i at betjene cyklerne, der kommer op på en 150 kg, når cyklerne er pakket med eksempelvis donkraft, reservedunk, værktøj og to reservebatterier. Cyklerne, der er specialtilpasset SOS Dansk Autohjælp, skal i første omgang være en del af servicen i Hovedstaden og bidrage til, at hjælpen kommer hurtigere frem end i dag, hvor det især i myldretiden kan tage 20-25 minutter for en autohjælps-bil at komme frem

Vejhjælpen kommer cyklende
- Vi har købt cyklerne, fordi de kan være med til at dække vores behov for at komme hurtigere frem gennem tæt trafik, men de er i høj grad også en del af vores målsætning om at være klimabevidste, siger driftschef Reno Nebelong-Ibsen.
 

Cyklerne forventes at komme på cykelstierne 1. maj, hvor de dagligt kommer til at køre i København for at nødtætte punkterede hjul, yde starthjælp og hjælpe uheldige bilister, der er kommet til at låse sig ude.
 

Fakta:
  • Elcyklerne har en rækkevidde på 100 kilometer på en opladning
  • Seks uddannede reddere har været på kursus i betjeningen af vejhjælpscyklerne
  • Inklusive udstyr vejer hver cykel ca. 150 kg
  • Vejhjælpscyklerne kan udføre assistance indenfor: Nødtætning, hjulskift, døroplukning, rudeafdækning og starthjælp til både 12 og 24 volt
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.