Transportorganisation vil have skærpet straffen for tyveri af dieselolie

Torsdag 15. april 2021 kl: 08:00
Share  


Af: Redaktionen

Straffen for at stjæle diesel fra lastbiler skal hæves markant. Det mener transportorganisationen ITD, som peger på, at det ikke er effektivt nok, at præsentere dieseltyvene for en bøde, da det ikke forhindrer dem i at køre af sted og gentage forbrydelsen. Ifølge ITD's vurdering sker dieseltyverierne typisk ved, at dieseltyven tapper dieselolie fra den ene lastbils tank over en en tank på en anden lastbil, som tyven råder over

- Lastbiler kører rundt med diesel for et meget stort beløb, og det kan få svage sjæle til at blive fristet mere, end godt er. Sådan som strafniveauet er i Danmark, kan det også ske med begrænset risiko, for det er sjældent, at tyveriet straffes med mere end bøde på et par tusinde kroner, og det afskrækker ikke i tilstrækkelig grad, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.


ITD oplyser, at der hvert år bliver registreret over 900 tilfælde med tyveri af diesel. 


- Det skal vi have gjort noget ved. Derfor skal politiet have mere effektive værktøjer herunder straksbøder af en betydelig størrelse og eventuelt tilbageholdelse af tyvens eget køretøj, siger Carina Christensen.


ITD vil nu rejse sagen over for politiet og høre, hvilke værktøjer politiet mener, der skal i brug for at sikre effektiv håndhævelse for derefter at kontakte politikere og præsentere forslag for strafskærpelse.


En lastbil har som regel en brændstoftank, der kan rumme 400 liter eller mere. Det gælder eksempelvis den Scania R 590, som vi her på transportnyhederne.dk testede før påske. Med fyldt tank repræsenterer dieselolien en værdi på 4.236 inklusiv moms med onsdagens listepris på 10,59 kroner pr. liter hos energiselskabet OK.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.