Energikoncern kørte gennem 2020 med et positivt resultat

Tirsdag 13. april 2021 kl: 12:33
Af: Redaktionen

OK-koncernen præsenterede tirsdag sin årsrapport for 2020, der viste et overskud på 607 millioner kroner før skat. Det betyder, at medejere af OK a.m.b.a. kan se frem til en udlodning på 200 millioner kroner. Selskabet fastholder investeringer i nye markeder samt i digitaliseringen af velkendte og nye forretningsområder - eksempelvis e-mobilitet

Jørgen Wisborg, der er administrerende direktør i OK og bestyrelsesformand i datterselskabet Kamstrup, at OK's 2020-resultat er meget tilfredsstillende.


- På trods af de nedlukninger, som det danske samfund og verdenssamfundet har været udsat for, har vi haft et højt aktivitetsniveau overordnet set. Pandemien har haft konsekvenser flere steder i koncernen, men generelt har vores koncepter vist sig meget holdbare - også i den her usædvanlige og samfundsmæssige svære situation. Det er vi selvfølgelig stolte over, siger Jørgen Wisborg, der benytter lejligheden ti at sende en stor tak til medarbejdere i OK og selskabets tætte samarbejdspartnere, der har ydet en ekstraordinær indsats under svære forhold.


Digitalisering og e-mobilitet 
Som led i OK’s digitaliseringsstrategi har selskabet fastholdt store investeringer i nye løsninger og funktionaliteter, der gør det så nemt og bekvemt som muligt at være kunde i OK. Et af eksemplerne er OK’s app, der blandt andet gør det muligt at åbne en stander og starte en bilvask, uden at man skal stige ud af bilen. Appen er sidenhen blevet udstyret med funktioner som parkeringstjeneste, og næste skridt i appens udvikling er målrettet e-mobilitet.


- Elbiler er en del af fremtidens mobilitet, og vi ønsker naturligvis at være en aktiv spiller på markedet for opladning af elbiler. Vi er godt i gang med en udrulning af flere forskellige typer ladestandere og har netop lanceret vores egenudviklede hjemmeladeløsning, og den udvikling vil fortsætte, siger Jørgen Wisborg og fortsætter:


- Derfor bruger vi mange kræfter på at tilbyde en nem og bekvem måde, hvorpå man kan benytte appen til opladning af elbilen. Det kræver massive investeringer, og vi forventer løbende at introducere en række markedstilpassede løsninger, der vil gøre el-opladningen smart og enkel både for private og for virksomheder.


Varmepumper og energi- og vandmåling
På området for opvarmning af boliger, der er et af koncernens nyere forretningsområder, oplever OK rekordvækst, hvor der i 2020 er igen i år solgt flere varmepumper end året før.


- Når kunden skal vælge opvarmningsform, hjælper vi med et miljøvenligt og effektivt alternativ, Jørgen Wisborg.


Koncernens største datterselskab Kamstrup oplevede i 2020 et mindre fald i omsætningen, hvilket i høj grad skyldtes COVID19 og de usikkerheder, pandemien har ført med sig i flere af de lande, som Kamstrup afsætter intelligente energi- og vandmåler til. Alligevel ligger resultatet lidt over det forventede niveau grundet væsentlige omkostningsbesparelser.


Omsætningen i hele OK-koncernen for 2020 lyder på knap 8,6 milliarder kroner mod sidste års 9,9 milliarder kroner, og resultatet på 607 millioner kroner medfører en skattebetaling på 119 millioner kroner.


Interesserede kan se OK's årsrapporter her:









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.