It-leverandør til transportbranchen har undersøgt den lette del afbranchens elektriske muligheder

Mandag 12. april 2021 kl: 13:30
Af: Redaktionen

It-virksomheden Webfleet Solutions, der er en del af Bridgestone-koncernen, har gennemført en stor undersøgelse af, hvilke køretøjer, der med fordel kan skifte til eldrift. Tallene i den omfattende undersøgelse viser, at 61 procent af de lette benzin- eller dieseldrevne erhvervsbiler - mindre og større varevogne - kan udskiftes med el-drevne biler af samme type

Udgangspunktet for undersøgelsen har blandt andet været et ønske om at få afklaret følgende:
  • Hvor klar er branchen til at elektrificere?
  • Hvilken miljøpåvirkning vil en elektrificering reelt have? 

Webfleet Solutions har på basis af sin online flådestyringsløsning Webfleet undersøgt flådedata fra 100.000 erhvervsbiler og lette erhvervskøretøjer (LCV'er) over hele Europa. 


Ved at analysere anonymiserede køredata over en 12 måneders periode har det været muligt at foretage et skøn over, hvor mange erhvervskøretøjer af denne type, der kan udskiftes med en elektrisk model, og hvilken miljøpåvirkning elektrificeringen kan have:


Undersøgelsen viste at:
  • 61 procent af erhvervskøretøjer i Europa kan udskiftes med elbiler
  • 82 procent af flåderne kan erstatte mindst ét af deres køretøjer med et elektrisk køretøj
  • 57 procent af flåderne kan erstatte mindst halvdelen af deres køretøjer med elektriske køretøjer
  • 34 procent af flåderne kan erstatte alle køretøjer med elektriske køretøjer

Hvis alle de flåder, der anslås at være i stand til skifte til elektriske køretøjer, gør det, så vil det betyde, at:
  • CO2-udledningen reduceres med 31 procent
  • benzinforbrug reduceres med 42 procent
  • dieselforbrug reduceres med 30 procent

For at udføre analysen har Webfleet Solutions indsamlet data fra 100.000 køretøjer tilsluttet online flådestyringsløsningen Webfleet fra over 5.000 af sine flådekunder fordelt over hele Europa. Analysen omfattede kun flåder, der bruger biler og lette erhvervskøretøjer (LCV'er). Passagertransportflåderne, der er inkluderet i undersøgelsen, består kun af biler og LCV'er, og ekskluderer dermed busser.


Dataindsamling er foregået over en tidsperiode på 12 måneder, og alle data er blevet anonymiseret, så der ikke kan drages konklusioner om individuelle kunder. 


Anbefalingerne i analysen er baseret på daglig kørselsafstand, og det konkluderes, at hvis et køretøj kørte mindre end 300 kilometer om dagen i 98 procent af dagene inden for den 12 måneders periode, kan disse ture potentielt erstattes med en elektrisk model. Den maksimale, daglige kørselsafstand på 300 km. blev valgt til at afspejle gennemsnitlig rækkevidde for de mest almindelige el- og LCV-modeller. 


Om Webfleet Solutions:
  • Webfleet Solutions, der indtil 1. oktober 2019 var kendt som TomTom Telematics, er en af verdens førende leverandører af telematikløsninger til flådestyring, køretøjstelematik og cloud-forbundne biler. Virksomhedens Software-as-a-Service-løsning Webfleet anvendes af virksomheder i alle størrelser til at forbedre køretøjets ydeevne, spare brændstof, supportere chauffører og øge effektiviteten generelt for den samlede flåde
  • Webfleet Solutions har over 50.000 kunder over hele verden og servicechauffører i over 100 lande
  • Webfleet Solutions er en del af Bridgestone-koncernen, der er en af verdens store producenter af dæk









Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.