Frankrig får grønt lys til at eje 30 procent af aktierne i fransk flyselskab

Tirsdag 6. april 2021 kl: 12:09
Af: Jesper Christensen

EU-kommissionen har godkendt, at den franske stat må eje op til 30 procent af aktierne i luftfartsselskabet Air France. Ifølge EU-Kommissionen har den franske stat fået EU's accept af at måtte investere op til fire milliarder euro - cirka 29,75 milliarder kroner - i Air France for at genskabe kapitalgrundlaget for koncernen, der i lighed med andre flyselskaber har været ramt af rejserestriktioner som følge af indsatsen mod spredning af corona-virus

En af betingelserne for, at den franske stat må eje op til 30 procent af aktierne i Air France, er, at selskabet afgiver op til 18 daglige slot i Orly-lufthavnen ved Paris til andre flyselskaber.


Den franske stats støtte til Air France sker gennem holdingselskabet Air France-KLM Holding, der ud over Air France også ejer hollandske KLM. I øjeblikket ejer den franske stat 14,3 procent af aktierne i Air France-KLM Holding. 


EU-Kommissionen understreger, at den hollandske del af koncernen - KLM - ikke vil nyde godt af den franske investering.


Air France har en fly-flåde på over 300 fly.










Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.