Politi- og toldmyndigheder opsporer 1,5 ton kokain i container med Himalaya-salt

Torsdag 25. februar 2021 kl: 10:15
Af: Jesper Christensen

Britiske National Crime Agency har i samarbejde med politi- og toldmyndigheder i Holland og Belgien opsporet godt 1,5 ton heroin gemt i en container med himalaysisk klippesalt, der var ankommet til havnen i Rotterdam i Holland


Efterfølgende anholdt hollandsk politi 9. februar fem mænd i byen Etten Leur lidt uden for byen Breda, der ligger i Holland ikke langt fra grænsen til Belgien.


To af de anholdte - en mand på 60 år og en på 62 år - er senere blevet løsladt, mens de øvrige - tre mænd på henholdsvis 33, 37 og 38 år - er blevet varetægtsfængslet i 90 dage.


Fundet af de godt 1,5 ton heroin, der er det hidtil største i Holland, vurderes til at have en værdig ved gadesalg på 150 millioner britiske pund - cirka 1,3 milliarder danske kroner.


I løbet af det seneste års tid har britiske National Crime Agency i samarbejde med myndigheder i andre lande beslaglagt over 116 ton hård narko, som skulle have været afsat i Storbritannien.


- Gennem et stærkt partnerskab med myndighederne i Holland og Belgien rammer vi kriminelle, som sender store partier narko ind i Europa og videre til Storbritannien, siger Matt Horne, der er leder i National Crime Agency.


Himalaysisk klippesalt bliver udvundet i saltminer i Punjab-provinsen i Pakistan. Saltet er lyserød på grund af andre mineraler end almindeligt salt. Prisen på Himalaya-salt ligger ofte 20 gange højere end prisen på traditionelt bordsalt som følge af markedsføringen af saltet som noget specielt.


Ved et hurtigt pristjek på nettet fandt vi Himalaya-salt til kg-priser fra 37,50 kroner og op til 114,00 kroner.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.