Vognmand og chauffør idømt 260.000 kroner i bøde

Fredag 22. januar 2021 kl: 10:57
Share  


Af: Redaktionen

Retten i Roskilde idømte i sidste uge en chauffør og tysk vognmand en samlet bøde på 265.400 kroner for overtrædelse af køre- og hviletiderne. Da Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi kontrollerede lastbilen og chaufføren lød bødekravet på over 500.000 kroner

Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi standsede den tyske lastbil 27. februar sidste år i forbindelse med en rutinemæssig tungvognskontrol. I lastbilen fandt politiet tegn på, at chaufføren havde et stort forbrug af energidrik, og at chaufføren havde overtrådt køre- og hviletidsreglerne adskillige gange de foregående 28 dage.
 

Foruden bøde, fremgår det af dommen at chaufføren skal frakendes førerretten til tunge køretøjer de næste seks måneder, forklarer specialanklager John Catre Nielsen. 


- Jeg er overordnet tilfreds med dommen, og retten kendte chaufføren skyldig i 26 forhold, mens vognmanden blev kendt skyldig i 27 forhold. Foruden bøden frakendes chaufføren også retten til at føre lille og stor lastbil med og uden stort påhængskøretøj, lille og stor bus med og uden stort påhængskøretøj og almindelig bil med stort påhængskøretøj i Danmark de næste seks måneder, siger John Catre Nielsen.


Stor efterforskning
Ifølge politikommissær Henrik Fobian, der er leder af Tungvognscenter Øst ved Midt- og Vestsjællands Politi, er en række af de her sager så komplicerede, så betjentenes efterforskninger er utrolig vigtige.


- Vores betjente bruger ikke kun tid på at standse tunge køretøjer på vejene og kontrollere dem. I denne her sag har vi brugt betjentenes faglighed til at efterforske de mange forhold. Det er ikke helt ukompliceret, når en chauffør har overtrådt køre-og hviletidsreglerne og samtidig i lange perioder har kørt uden førerkort i takografen, så vi ikke med sikkerhed kan sige, hvem der har siddet bag rattet på alle turene, siger Henrik Fobian. 


Interesserede kan læse mere om sagen her:

Lastbilen kørte på diesel - chaufføren på energidrik
Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.