Lufthavn på Amager er mærket af corona-tiden

Torsdag 12. november 2020 kl: 15:02
Af: Redaktionen

I årets første ni måneder var der 6,7 millioner rejsende i Københavns Lufthavne. Det er 16,6 millioner færre end i samme periode sidste år, hvilket svarer til et fald på 71,3 procent. Lufthavnen er dermed fortsat hårdt ramt af følgerne fra corona-pandemien, som for alvor satte ind i marts, hvor det meste af verden lukkede ned. Henover sommeren kom der lidt gang i rejseaktiviteten igen, men i takt med at smittespredningen steg, og rejserestriktionerne blev skærpet betydeligt, vandt rejseaktiviteterne ind

For at imødegå faldet i passagerindtægterne, har Københavns Lufthavne sat gang i og gennemført besparelser på både investeringer og operationelle omkostninger. I slutningen af august nedlagde Københavns Lufthavne godt 600 stillinger for at imødegå det betydeligt lavere aktivitetsniveau.
 

Det voldsomme dyk i passagertallene påvirkede resultatet for de første ni måneder for Københavns Lufthavne markant. Efter årets første tre kvartaler kan Københavns Lufthavne notere et underskud før skat på 453,6 millioner korner. Til sammenligning fik lufthavnen i samme periode sidste år et overskud før skat på 1.065,3 millioner kroner.


Ledelsen i lufthavnen peger på, at underskuddet i år skal ses i sammenhæng med det markante fald i omsætningen i såvel den aeronautiske som den ikke-aeronautiske del af forretningen. Samlet set nåede Københavns Lufthavne en omsætning på 1.325,0 millioner kroner, hvilket er et fald på 59,8 procent sammenlignet med de tre første kvartaler af 2019, hvor omsætningen var på 3.298,9 millioner kroner.


Delårsrapport afspejler, at luftfarten fortsat er krise. Hovedparten af indtjeningen kommer fra antallet af afgående passagerer, hvor Københavns Lufthavne siden nytår har mistet 8,3 millioner afgående passagerer sammenlignet med sidste år, og fra shoppingcenter og kommercielle aktiviteter, som er blevet kraftigt reduceret som følge af de meget få passagerer. 


- Det rammer vores indtjening hårdt, og derfor har vi reelt holdt lufthavnen åben ved hjælp af vores bankfaciliteter siden COVID-19-udbruddet, selv om vi har gjort brug af statens hjælpepakker, siger administrerende direktør Thomas Woldbye fra Københavns Lufthavne.
 

I maj indgik Københavns Lufthavne en to-årig kreditfacilitet på i alt 6 milliarder kroner med en gruppe af banker. Samtidig har lufthavnen indgået en fritagelsesaftale med eksisterende långivere, hvilket fritager lufthavnen fra visse lånekrav til og med første kvartal næste år. Den nye facilitet, den stærke støtte fra lufthavnens aktionærer og fritagelsesaftalerne sikrer, at selskabet fortsat vil være i stand til at opfylde sine finansielle og investeringsmæssige forpligtelser i den nærmeste fremtid.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.