Hurtigfærger lægger snart til i ny færgeterminal

Onsdag 30. september 2020 kl: 10:28
Af: Redaktionen

Hurtigfærger lægger snart til i ny færgeterminal
Express 3 i prøveanløb ved Molslinjens nye færgeterminal. (Foto: Molslinjen)

Tidligt morgen onsdag 11. november 2020 ventes den første bil at køre op ad rampen og ind på en af Molslinjens hurtigfærger i den nye færgeterminal, som er ved at blive gjort færdig i Aarhus Østhavn. Bilen bliver samtidig den første af halvanden million årlige biler, som fremover skal køre ad andre veje til hurtigfærgerne i Aarhus

Den første færge, der sejler fra den nye terminal i Aarhus bliver hurtigfærgen Express 3. Hurtigfærgens første tur mod Odden klokken 5.4 markerer kulminationen på flere års anlægsarbejde.


Turen markerer også et skifte i den aarhusianske trafik, da de 1,5 millioner årlige bilister, som i dag kører til og fra færgerne via Randersvej og andre veje i det nordlige Aarhus, skal køre ad Marselis Boulevard og andre veje til den nye færgeterminal.


- Vi har mange erhvervskunder, og de vil opleve, at turen til den ny færgeterminal bliver hurtigere, fordi de undgår Nørreport-krydset, som nemt sander til. For dem vil turen ad Marselis Boulevard føles befriende, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen.


I Aarhus by skal skiltningen mod færgehavnen ændres over 50 steder. Dertil kommer ændringer af skilte på motorveje og andre store indfaldsveje mod Aarhus.


- Vi står foran en stor kommunikationsopgave med at forklare de rejsende, at de ikke bare skal køre på autopilot fra 11. november. Der står også medarbejdere klar i den gamle færgeterminal de første dage efter flytningen, så vi kan sende de kunder videre, som ikke har hørt om flytningen, siger Carsten Jensen, der glæder sig til at tage den ny færgeterminal i brug - men samtidig er han lidt ærgerlig over, at corona-krisen kommer til at sætte sit præg på åbningen.


- Der er ikke plads til festligheder med mange mennesker lige nu, så det bliver en stille åbning med få inviterede gæster, siger han.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.