​PRIVAT TRANSPORTUDDANNELSES-UDBYDER:

Transportbranchen skriger på arbejdskraft

Onsdag 23. september 2020 kl: 12:45
Af: Redaktionen

Store dele af transportbranchen ser ifølge den private uddannelses-organisation Dekra, der har koncern-hovedsæde i Tyskland, positivt på den nærmeste fremtid og forventer trods corona-situationen at få behov for flere nye chauffører i de kommende måneder. Corona-tiden har tilsynelandelse ikke gjort transportbranchens behov for flere og yngre chauffører mindre

Det viser en analyse, som Dekra har foretaget blandt over 400 transportfirmaer.


Dekra’s analyse viser, at optimismen er størst blandt godsvognmændene. Her svarer 40 procent, at de skal ansætte chauffører inden for de kommende tre måneder. Det er en stigning på syv procentpoint siden sidste analyse, som blev gennemført i maj.


Også vognmænd inden for persontransport, som har været og stadig er mærkbart påvirket af corona-sitautionen, ser lys forude. 32 procent af de adspurgte vognmænd inden for persontransport oplyser, at de skal ansætte chauffører i de kommende tre måneder. Men det er ikke alle vognmænd på persontransportområdet, der ser lys forude. Det gælder især turistbusvognmændene. Her forventer 22 procent af vognmændene i turistbusbranchen forventer at skulle ansætte inden for de næste tre måneder.


Dekra konkluderer på baggrund af analysen, at corona-situationen ikke har ændret på det generelle billede transportbranchen, hvor der er stor mangel på nye chauffører. Især efterspørger branchen flere yngre chauffører, idet hver anden nuværende chauffør er over 50 år.


Hos Dekra, som udbyder transportuddannelser i hele landet, oplever man i denne tid også stigende efterspørgsel fra personer, som ønsker at tage et kørekort til særlig lastbil, bus, gaffeltruck og varebil.


- Med få undtagelser som turistbusvognmænd har transportbranchen ikke været så hårdt ramt af corona, som man kunne frygte. Tværtimod har mange vognmænd haft lige så travlt som normalt, måske endda mere, ofte fordi de beskæftiger sig med fragt af varer, samfundet ikke kan undvære, siger Peter Laursen, der er koncerndirektør i Dekra Danmark.


- På en alvorlig baggrund har coronakrisen vist, hvor vigtig transportsektoren er for det danske samfund. Men hvis vi skal videre fra dette gode udgangspunkt, skal vi have uddannet og ansat flere chauffører. Dén udfordring har corona ikke ændret på, siger han videre.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.