Solrød skal have et logistikcenter

Torsdag 17. september 2020 kl: 11:29
Af: Redaktionen


Den paneuropæiske logistikspecialist Verdion har sammen med partneren Aviva Investors offentliggjort planer for “E20 Park Copenhagen”, der er et nyt stort logistikcenter i Solrød mellem København og Køge. Planerne omfatter investeringer på 200 millioner euro


Den kommende logistikpark E20 Park Copenhagen, der efter planerne hos Verdion og Aviva vil blive opført i Solrød syd for København, bliver et af ​​de største af sin art i Danmark med en 150.000 kvadratmeter logistikareal på det 3.800.000 kvadratmeter store område ejet af Aviva Investors. 


E20 Park Copenhagen, der skal udvikles af Verdion, kommer til at ligge 35 minutters kørsel fra Københavns centrum og Københavns Havn samt fra Københavns Lufthavn. Målet er at tiltrække såvel store som små virksomheder - især inden for e-handel og medicinalindustrien. 


Lager- og distributionsenheder bliver tilgængelige fra 5.000 kvadratmeter, der primært er rettet mod nationale og internationale virksomheder, der søger klasse A lagerplads tæt på Storkøbenhavn. 


Desuden bliver mindre enheder fra 2.500 kvadratmeter, der blandt andet egner sig til lokale virksomheder og startup’ere, også tilgængelige ligesom supplerende kontorlokaler, deleservices, parkering for biler og store lastbiler også vil udgøre en del af det 38 hektar store klargjorte område. Logistikparken bliver bygget efter de højeste miljøstandarder med enheder, der lever op til DGNB Gold-certificering. Det omgivende miljø rundt om bygningerne bliver anlagt med grønne områder, vandløb og udendørs fritidsarealer indarbejdet i det overordnede design. Det er tanken at sikre sundheds- og trivselsmuligheder for parkens brugere. Cykelruter af høj kvalitet vil forbinde parken med nærliggende boligområder og offentlige transportforbindelser.




Let adgang til Sverige og Tyskland
E20 Park Copenhagen kommer til at ligge tæt på Solrød ved Motorvej E20, som forbinder Tyskland, Danmark og Sverige. Placeringen har en fordel i kraft af gode, lokale transportforbindelser herunder to S-togstationer inden for gåafstand og busstoppesteder lige ved indgangen til området. Parken ligger 15 minutters kørsel fra Køge Havn.

Byggeriet og anlægningen af infrastruktur i området, går snart i gang, så man er klar til at kunne levere de nye faciliteter hurtigt, når en kunde har et behov for at få logistikplads inden for kort tid.  


E20 Park Copenhagen er Verdion’s største projekt i Norden, og det placerer sig i rækken af nybyggerier på logistikområdet for DHL i Storkøbenhavn (ved Greve og Allerød) og i Malmø på den anden side af sundet for BMW.




- I en tid hvor e-handel oplever en enorm vækst, og medicinalområdet fortsat er meget vigtigt for den regionale økonomi, oplever København en voldsom mangel på nye klasse A-områder. Efterspørgslen er høj både efter centre, der er det sidste stop inden en varelevering, og for større, mere komplekse logistikkvadratmeter, siger administrerende direktør for Verdion, Michael Hughes.


- Vi har her mulighed for at imødekomme den efterspørgsel i stor skala med fokus på hurtighed og fleksibilitet til at opbygge faciliteter af høj kvalitet, der kan imødekomme vores kunders krav. Mere end 2 millioner mennesker befinder sig inden for en times kørsel fra området, og der er ikke noget sted tættere på Københavns centrum, der kan tilbyde det samme i omfang, størrelse og kvalitet af den omkringliggende park, som de logistikfaciliteter, vi kan levere ved Solrød, kan, siger Michael Hughes videre.


Sidste år identificerede Aviva Investors København som et af de største europæiske markeder for fremtidig vækst, og at investere ligge i tråd med firmaets overordnede investeringsstrategi. I januar i år overtog Aviva Investors en portefølje af bygninger i København kendt som Atlas Portfolio, der anvendes til forskellige formål, samt shopping- og kontorejendommen Galleri K i det centrale København. 


- Dette projekt fortsætter vores strategiske fokus på det europæiske logistikmarked og følger i trop med vores opkøb i Holland tidligere på året. Som en del af vores strategi er vi fokuseret på aktiver af høj kvalitet på stærke placeringer. Ved at samarbejde med Verdion sikrer vi, at ejendommene bliver af højeste kvalitet og bygget med stærke ESG-anbefalinger for øje. E20 Park Copenhagens placering tæt på København er meget attraktiv for mange firmaer, der er på udkig efter lejemål. Dertil kommer, at området har fremragende forbindelser til knudepunkter på andre internationale markeder herunder Tyskland og Sverige, siger George Fraser-Harding, der er Fund Manager hos Aviva Investors.



Om Verdion
:
  • Verdion er en ejendomsinvestor, udvikler og aktivforvalter specialiseret i industri- og logistiksektoren
  • Verdion udvikler logistikfaciliteter af høj kvalitet målrettet kunder inden for større e-handels-og tredjepartslogistikklienter
  • Verdion erhverver sig strategisk placerede områder og køber indtægtsgivende aktiver med potentiale for vækst gennem teknisk innovation og ekspertise inden for udvikling
  • Verdion’s europæiske portefølje har en investeringsværdi på over 1,2 milliarder euro og med udviklingsprojekter i pipelinen på cirka 930.000 kvadratmeter
Verdion blev grundlagt af Michael Hughes i januar 2010. Virksomheden har hovedkontor i London og kontorer i Düsseldorf, Frankfurt og Malmø
  • Verdion opererer i hele Europa

Om Aviva investors
  • 
Aviva Investors er en global kapitalforvaltningsvirksomhed under Aviva plc. 
  • Virksomheden leverer investeringsstyringsløsninger, managementløsninger, service og kundedrevne løsninger til kunder over hele verden
  • Aviva Investors opererer i 14 lande i Asien-Stillehavet, Europa og Nordamerika med aktiver på 355 milliarder britiske pund opgjort 30. juni 2020





Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.