Ny aftale om arbejdsfordeling er trådt i kraft

Mandag 14. september 2020 kl: 12:32
Af: Redaktionen

Fra mandag kan lønmodtagere og arbejdsgivere benytte sig af den nye midlertidige arbejdsfordelingsordning, som åbner for, at medarbejderne få en højere dagpengesats end på den eksisterende ordning. Den midlertidige ordning giver virksomheder, der fortsat er udfordret på grund af corona-krisen, mulighed for at undgå at skulle afskedige medarbejdere

Aftalen kom i stand mellem S-Regeringen og arbejdsmarkedets parter for to uger siden. Efter en hastebehandling i Folketinget, hvor et meget bredt flertal stemte ordningen igennem, træder den nu i kraft.


Arbejdsfordeling betyder, at medarbejderne i virksomheden kan deles om det arbejde, der skal udføres og i den resterende tid tage uddannelse eller gå hjemme på dagpenge.


Den nye midlertidige ordning giver blandt andet større fleksibilitet og en højere dagpengesats end den eksisterende ordning. Den gælder resten af året med mulighed for, at aftaler, der er sat i gang senest 31. december 2020, og har en maksimal varighed på fire måneder, kan fortsætte i 2021.


Til november vil aftaleparterne vil følge op på ordningen og drøfte, om der eventuelt er behov for at forlænge den.


- Det er rigtig godt, at man rundt om i landet allerede nu kan tage den nye ordning i brug. Det er en vigtig aftale med nye muligheder, og jeg er sikker på, at den vil holde hånden under danske arbejdspladser, siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) og fortsætter:


- Aftalen er endnu et i rækken af tiltag, som skal hjælpe os bedst muligt gennem krisen. Jeg er glad for, at det igen lykkedes at lande en trepartsaftale. Arbejdsmarkedets parter har efterhånden været med til at løse en række udfordringer på arbejdsmarkedet i kølvandet på corona, og det viser endnu en gang værdien af vores danske model.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.