Myndighederne åbner for flere rejser til og fra Sverige

Fredag 10. juli 2020 kl: 17:00
Share  


Af: Redaktionen

Udenrigsministeriet meddelte torsdag, at smittetallene for de fire svenske regioner - Blekinge, Kronoberg, Skåne og Västerbotten - nu er så gode, at ministeriet ikke længere fraråder rejser dertil. Omvendt må svenskere bosat i Skåne rejse til Danmark som turister

Det er en melding, de er glade for hos rederiet ForSea, som sejler mellem Helsingør og Helsingborg. 
 

- Vi er i ForSea utroligt glade for, at vi igen kan binde Skåne sammen med Danmark og Europa. Og sige goddag til alle de turister fra Skåne, der igen kan besøge Helsingør og resten af Danmark, siger Kristian Durhuss, der er administrerende direktør i ForSea.


I Danske Rederier deler administrerende direktør Anne H. Steffensen glæden hos ForSea.


- Vi har ventet på denne dag meget længe. At drive færge- eller passagerrederi uden passagerer har ikke været sjovt. Slet ikke midt i højsæsonen. Nu håber jeg, at noget af det tabte kan indhentes, siger Anne H. Steffensen.
 

Beboere fra Skåne er ifølge oplysninger fra Justitsministeriet til DR Nyheder undtaget fra den indførte seks-dages-regel. 


Fakta om færgerne til udlandet:
  • Udenrigsfærgerne har 41 procent af deres passagerer i sommermånederne
  • Indenrigsfærgerne har 38 procent af deres passagerer i sommermånederne
  • Hver år rejser 32 millioner passagerer de danske færger
  • Hvert minut afgår en færge et sted i Danmark


      
Klik venligst

© Copyright 2020 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.