TRANSPORTORGANISATION:

Regningen for PostNord stiger og stiger

Torsdag 2. juli 2020 kl: 10:52
Af: Redaktionen

Staten vil give PostNord yderligere 112 millioner kroner for at sikre, at der bliver bragt breve ud resten af 2020. Det kom frem onsdag, da tidligere transportminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, der står uden for den nuværende aftale om befordringspligten, ved en fejl fik en mail fra Transportministeriet til aftalepartierne, hvor de nævnte 112 millioner kroner var nævnt

Den fejlsendte mail og Ole Birk Olesens efterfølgende udtalelser til Ekstra Baldet udløser en reaktion fra transportorganisationen ITD, som gennem en årrække har været en af de hårdeste kritikere af statens engagement i den svensk-danske PostNord-koncern.


ITD fremfører, at det er dyrt at lægge befordringspligten i hænderne på PostNord, som er ved at få sin regnskabspraksis undersøgt af Rigsrevisionen. Derfor er det på høje tid at finde en anden og mere holdbar løsning.


Den seneste bevilling til PostNord kommer som supplement til den aftale, partierne indgik kort før jul sidste år om at forlænge statens aftale med PostNord om befordringspligten frem til 30. juni i år. 


- Jo længere tid, der går, før vi får en holdbar og ny løsning på postområdet, des dyrere er det for de danske skatteydere. Derfor er det er på høje tid, at vi får en holdbar løsning på plads, hvor private aktører får mulighed for at komme på banen, og vi undgår muligheden for urimelig statsstøtte og krydssubsidiering af midler til unfair konkurrence med private virksomheder på stykgodsmarkedet, siger ITD's administrerende direktør, Carina Christensen, med henvisning til igangværende retssager og Rigsrevisionens undersøgelse af PostNords regnskabspraksis.








Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.