Letbanen til Grenaa får to nye stationer

Torsdag 14. juni 2018 kl: 11:06
Af: Redaktionen

I november sidste år blev de første spadestik taget til to nye letbanestationer i henholdsvis Hessel og Thorsager på Djursland

Stationen i Hessel er ved at blive anlagt på Rugvænget i Grenaas sydlige bydel. Området huser mange virksomheder, og med den nye letbanestation vil det blive lettere at komme til og fra arbejde for pendlerne i området. Desuden er stationen til gavn for de rejsende til og fra den nærliggende campingplads og de mange sommerhuse ved Grenaa Strand. Stationen er opkaldt efter Hessel Gods, der ligger få hundrede meter væk.


Efter planen skal der i første omgang etableres parkering til biler og cykler på Hessel Station. Det kan siden suppleres med blandt andet ladestandere til elbiler og -cykler samt aflåst cykelparkering for at gøre det endnu mere attraktivt at bruge Letbanen. Norddjurs Kommune har afsat 6 millioner kroner til den nye station i Hessel.


For borgerne i og omkring Thorsager bliver byens nye station et gensyn. Byen har ikke haft direkte togforbindeler til omverdenen siden 1971. Det nye stop ved byen, der har omkring 1.300 indbyggere, ligger nord for byen. I første omgang var et trinbræt på tale - det vil sige et standsningssted, hvor de rejsende skal trykke på en stopknap for at komme med eller blive sat af. Med udsigt til øget bosætning i området var det et udpræget politisk ønske at konvertere trinbrættet til et decideret standsningssted, som mødte opbakning i byrådssalen i Syddjurs Kommune.


Den nye station skal ligge et lille stykke uden for centrum af Thorsager. Syddjurs Kommune har planlagt ventefaciliteter, 10-12 parkeringspladser og cykelparkering. Derudover bliver der plads til og mulighed for et busstoppested samt en vendeplads for busser.


Hessel og Thorsager station forventes at stå klar i løbet af 2018.
 
Der arbejdes intensivt på at få godkendt og åbnet først Odderbanen og derefter Grenaabanen. Målet er fortsat, at Odderbanen og strækningen mod Lisbjerg kan åbne i løbet af sommeren, mens Grenaabanen kan åbne for passagerer senere i 2018.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.