EU-PARLAMENTETS TRANSPORTUDVALG INDSTILLER:

Internationale transporter skal køre uden for EU’s udstationeringsdirektiv

Onsdag 6. juni 2018 kl: 09:16
Af: Redaktionen

Et flertal i EU-Parlamentets transportudvalg har mandag indstillet, at international transport ikke skal være omfattet af udstationeringsdirektivet. Omvendt skal cabotage-kørsel og kombineret transport være omfattet af udstationering fra dag ét

De europæiske transportpolitikere i EU-Parlamentets transportudvalg stemte mandag om første del af vejpakken, som EU-Kommissionen fremlagte 31. maj sidste år. I første del af vejpakken fra EU-Kommissionen er de centrale punkter udstationeringsdirektivets anvendelsesområde på henholdsvis internationale transporter, cabotage og kombineret transport. 

 
- Det er politikere med stor indsigt i området, der nu har talt - og de udviser med afstemningsresultatet stor forståelse for de mange praktiske udfordringer, der er forbundet med at anvende udstationeringsdirektivet på vejtransportområdet. Derfor tilpasser de sig også vejgodstransportsektorens behov og peger på en løsning, der er gavnlig for alle - både nationalt og internationalt, siger ITD’s politiske konsulent i Bruxelles, Emma Hadrovic.


Hun peger på, at beslutningen i EU-Parlamentets Transportudvalg ligger på linie med ITD’s mening om, at udstationeringsreglerne skal gælde cabotage og det nationale vejben i en kombineret transport fra dag ét, mens alle internationale transporter undtages fra udstationeringsdirektivets anvendelse.

 
Næste skridt er afstemningen i EU-Parlamentets plenarmøde inden sommerferien, hvorefter EU-Parlamentarikerne forventes at være klar til at indgå i de såkaldte trilogforhandlinger. Her samles EU-Kommissionen, EU’s ministerråd og EU-Parlamentet til fælles forhandling og afdækning af kompromisløsninger.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.