Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
STATISTIK:

Erhvervslivet forventer faldende beskæftigelse

Mandag 5. december 2022 kl: 13:59
Af: Redaktionen

Erhvervslivet forventer faldende beskæftigelse
(Grafik og kilde: Danmarks Statistik)

Efter lang tid med positive forventninger til beskæftigelsen melder serviceerhvervene sig ind i kredsen af virksomheder, hvor en overvægt forventer faldende beskæftigelse de kommende tre måneder. Det skriver Danmarks Statistik i forbindelse med det seneste konjunkturbarometer


For bygge og anlæg falder andelen af virksomheder, der oplever mangel på materialer, fortsat. I november svarede 15 procent af virksomhederne, at de oplever det som en produktionsbegrænsning. Andelen af virksomheder, som oplever mangel på arbejdskraft, falder marginalt til 32 procent. For begges vedkommende er de på det laveste niveau siden april 2021. 


I serviceerhvervene er andelen, som oplever mangel på efterspørgsel, steget 24 procent i oktober til 29 procent i november. Den ligger dog stadig noget under andelen, der oplever mangel på arbejdskraft, der dog falder til 38 procent i november.


Udviklingen i de sæsonkorrigerede konjunkturindikatorer i november viser en meget svag stigning for tre ud af fire erhverv. Kun detailhandelen oplever et lille fald på månedsbasis og udbygger dermed det meget lave og negative niveau. Faldet skyldes et markant dyk i den faktiske omsætning, der ikke kan opvejes af de mindre negative udsigter, der meldes om i den forventede omsætning. Udviklingen kan også ses i seneste tal for detailomsætningsindekset. De resterende erhverv oplever kun marginale ændringer i indikatorerne på månedsbasis.


Figuren ovenfor viser udviklingen i 2022, når virksomheder har vurderet, hvordan de forventer, at beskæftigelsen vil udvikle sig de kommende tre måneder. Her ses, at der har været et tydeligt fald igennem året, så der nu er en overvægt af virksomheder på tværs af alle fire erhverv, der melder, at de forventer faldende beskæftigelse. 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst