Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
TRANSPORTORGANISATION EFTER UDMELDING FRA TRANSPORTMINISTEREN:

Positivt med mere fleksibel lastbilparkering på rastepladser

Torsdag 2. december 2021 kl: 10:45
Af: Redaktionen

Transportminister Benny Engelbrecht (S) meldte onsdag, at Vejdirektoratet vil sætte gang i et forsøg på Mering rasteplads ved motorvej E45 mellem Horsens og Vejle med mere fleksibel rastepladsparkering for lastbiler. Vejdirektoratet ud fra erfaringerne med forsøget vurdere, om fleksibel rastepladsparkering kan bidrage til at løse kapacitetsudfordringen på landets rastepladser. Transportorganisationen ITD ser det som positivt, at transportminister Benny Engelbrecht nu vil se på, hvordan kapaciteten kan udnyttes bedre ved at parkeringen gøres mere smidig for lastbilerne

Kapaciteten på mange af landets rastepladser bliver udnyttet til det sidste - og nogle gange lidt mere - når lastbilchaufførerne skal finde plads, når de skal holdepause. ITD har sammen med andre transportorganisationer gjort opmærksom på problemet genne flere år.
 

- Der skal lyde en stor ros til ministeren for at gå ind i sagen og se på, hvordan afmærkningen på rastepladser kan justeres, så lastbilerne får bedre muligheder for at parkere mere fleksibelt. Når pladsen i forvejen er knap, så nytter det jo ikke noget, at det er svært overhovedet at parkere inden for reglerne. Især ikke når man samtidig uddeler en regn af bøder til de lastbiler, som er tvunget ind på rastepladserne for at holde deres lovpligtige hvil. Så vi håber, at forsøget vil vise gode resultater, og at det kan blive udbredt til flere rastepladser, siger Carina Christensen, der er administrerende direktør i ITD.

 
ITD foreslog tidligere på året, at der blev afsat 200 millioner kroner i infrastrukturaftalen til rastepladser for at løse det stigende problem med overbelægning på rastepladser. I den politiske aftale, som har opbakning fra alle partier i Folketinger, blev der afsat 50 millioner kroner til formålet.


- Det er godt med et forsøg med fleksibel parkering, men den langtidsholdbare løsning er, at der afsættes flere midler til rastepladser, så der kan komme langt mere kapacitet. Vi tog et skridt med infrastrukturaftalen, men det løser desværre langt fra problemet. Så vi opfordrer til at politikerne fortsat har fokus på problemet - for eksempel i de igangværende finanslovsforhandlinger, siger Carina Christensen.
 

Vejdirektoratet, som følger udviklingen på statsvejnettet, peger på, at der er overbelægning på en række rastepladser i hverdagene. I 2018 vurderede Vejdirektoratet, at en investering på omkring 180 millioner kroner kan mere end fordoble antallet af parkeringspladser på 21 rastepladser langs motorvejsnettet.
 






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst