Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svensk lastbilproducent vinder to transportpriser for bæredygtige lastbiler

Tirsdag 30. november 2021 kl: 11:17
Share  


Af: Redaktionen

Svensk lastbilproducent vinder to transportpriser for bæredygtige lastbiler

Den europæiske transportpris for bæredygtighed 2022 blev overrakt i sidste uge ved et arrangement i München. Volvo FH med I-Save blev kåret i kategorien ”Lastbiler” for bæredygtig transport. I kategorien "Gasdrevne lastbiler" blev Volvo FH og Volvo FM med LNG- og BIO-LNG-motorer kåret

- Vi er meget stolte over at have vundet disse vigtige priser i de to kategorier for effektiv langdistancegodstransport. Den effektive Volvo FH med sin I-Save Turbo Compound er den mest brændstofeffektive lastbil, som Volvo nogensinde har bygget. Men udviklingen af dieselmotorer stopper ikke der. Selv i disse tider med forandring vil vi få brug for dem i lang tid og gøre dem endnu mere økonomiske, siger Peter Ström, der er Vice President og Managing Director for Volvo Trucks i Tyskland.


I kategorien "Gasdrevne lastbiler" tog Volvo FH og Volvo FM med LNG- og bio-LNG-motorer, som har været på markedet siden 2018, føringen. Lastbilerne er en vigtig del af Volvo Trucks' strategi med at sænke CO2-udledningen for langdistancetransport. Volvo Trucks' effektive og økonomiske LNG-motorer er baseret på dieselprincippet. Med LNG kan man spare op til 20 procent CO2. Ved brug af BIO-LNG er det muligt at skære CO2-udslippet helt ned.


- Særlig økonomisk i forbrug - sådan vandt de to LNG-lastbiler fra Volvo over konkurrenterne, siger Christine Harttmann, der er chefredaktør for "transport" og medlem af ekspertjuryen.


- Mange så oprindeligt brugen af LNG som en broteknologi. Vi antager dog at LNG eller BIO-LNG er en vigtig komponent på vejen mod nul-emissioner. Volvo Trucks er afhængige af elektriske lastbiler, gas- og diesellastbiler for at opnå Paris-klimaaftalen, siger Peter Ström. 


Da den tyske ekspertjuryen besluttede sig for de to vindende teknologier fra Volvo Trucks, spillede økonomiske, klimavenlige og sociale kriterier en vigtig rolle. Brændstofbesparelser og intelligent teknologi var de afgørende faktorer for prisen i begge kategorier. 


- Producenten var også i stand til at overbevise juryen med sit sociale engagement, især når det kommer til børns trafiksikkerhed. En anden faktor til fordel for Volvo Trucks er, at to fabrikker allerede producerer på en klimaneutral måde, sagde Christine Harttmann og forklarede juryens begrundelse.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Venstre-politiker skal være direktør i transportorganisation
- Kran- og blokvognsfolk holder årsmøde
- Grundlægger af stor transportvirksomhed er død
- Tysk transportkoncern åbner nyt logistikcenter i Danmark
- Holstebro-vognmand valgte at få vogntog bygget op lokalt
- Kritik udløser øget tilsyn med jernbanetransport
- Rapport om løs sættevogn på banevogn er lagt frem
- Færdselskontrol udløste 40 sigtelser
- Havarikommission kritiserer baneoperatør og styrelse
- Gamle poppeltræerne må vige pladsen for nye og flere træer
- Tysk transport- og logistikvirksomhed udvider med nyt salgskontor i Norge
- Miljøkonsekvensrapport for udvidelse af Aarhus Havn er sendt i høring

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst