Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Fanø-færges sidste tur gik til ophuggeren

Fredag 19. november 2021 kl: 12:59
Share  


Af: Redaktionen

Fanø-færges sidste tur gik til ophuggeren
Sønderho har sejlet sin sidste tur mellem Esbjerg og Fanø. Den aldrende færge sejlede fredag til Smedegaarden A/S, hvor så meget muligt af færgen bliver genanvendt.

Den snart 60 år gamle færge »Sønderho« har sejlet sin sidste tur mellem Esbjerg og Fanø. Efter grundig overvejelse har Molslinjen besluttet, at færgen ender sin tjeneste hos Smedegaarden A/S i Esbjerg. Dermed bliver færgens sidste tur også færgens sidste rejse, for Smedegaarden A/S vil huhhe færgen op og genanvende mest muligt

Da Fanølinjen i begyndelsen af oktober indsatte den nye elfærge på ruten mellem Esbjerg og Fanø, blev det tid til en af de tungere beslutninger. For med tre fungerende færger på den korte rute blev den snart 60-årige færge, Sønderho, overflødig.


- Sønderho er træt og fra en anden tid, og vi fandt, at det ikke ville være miljømæssigt forsvarligt at indsætte en ny el-færge og samtidig forsøge at forlænge tiden for så gammel en færge, siger Carsten Jensen, der er administrerende direktør hos Molslinjen.


Sønderho har de senere år været en mere sjælden gæst på selve færgeruten, men den har ind i mellem været chartret til udflugter og firmature.


- Vi går nu færgen grundigt igennem for at sikre os genstande, som kan have lokalhistorisk værdi. Hos Smedegaarden A/S bliver alt genanvendt, hvis muligt - og så bortskaffes resten efter strenge krav til miljøet, siger Carsten Jensen.
Klik venligst

© Copyright 2022 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn vil af med tomt containeroverskud
- De rå tal tegner et mere rosenrødt billede af virkeligheden
- Erhvervslivets forventninger falder yderligere
- Tjenestehandlen trak eksporten op i juni
- Rederi opjusterer sine forventninger til 2022
- Sydjysk havn får ny direktør
- Havnefolk vil have hurtigere sagsbehandling og energi-fleksibilitet
- Mindre affaldsmængder til forbrænding udløser import af affald
- Containerterminal får fornyet sit grønne certifikat
- Nye arealer skal skabe plads til færgerederi
- Aarhus-virksomhed med speciale i projektlast bliver del af noget større
- Energistyrelsen har valgt rådgiver til Nordsøens kommende energiø

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst