Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Politiet har på et halvt år beslaglagt over 500 biler

Fredag 1. oktober 2021 kl: 13:05
Af: Redaktionen

I marts i år trådte en række nye regler i kraft, der udmøntede aftalen om vanvidsbilisme, som et bredt flertal i Folketinget indgik i december 2020. Siden de nye regler om vanvidskørsel trådte i kraft for et halvt år siden, har politiet beslaglagt 510 køretøjer, mens der er rejst 623 sigtelser fordelt på 586 sager vedrørende vanvidskørsel

Med aftalen blev det blandt andet besluttet, at politiet fremover skulle beslaglægge vanvidsbilisters køretøjer på stedet, hvor vanvidskørslen har fundet sted, og uanset ejerforhold.


Justitsminister Nick Hækkerup (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S) har gjort status efter de første seks måneder med de nye regler.


Tal fra Rigspolitiet viser, at politiet i perioden 31. marts til 20. september i alt har beslaglagt 510 køretøjer. I samme periode har politiet rejst 623 sigtelser fordelt på 586 sager vedrørende vanvidskørsel.
 

Justitsminister Nick Hækkerup (S) peger på, at de nye styrkede tiltag mod vanvidskørsel har virket og været nødvendige for at sætte ind over for dem, der bringer andre menneskers liv i fare.


- Forhåbentlig kan de mange beslaglæggelser af køretøjer få en præventiv effekt og medvirke til at ændre adfærden hos dem, der uden omtanke for andre trykker speederen i bund og skaber utryghed på vejene, siger Nick Hækkerup.


Han ministerkollega, transportminister Benny Engelbrecht (S), fremhæver, at målet er at stoppe vanvidsbilisme, så man redder liv. 


- Det kræver klare og mærkbare konsekvenser for vanvidsbilisterne. Og det har vi fået med de nye regler. På et halvt år har vi fjernet mere end 500 biler brugt til vanvidskørsel fra gaden. Dermed har vi klart og tydeligt sagt, at vi ikke vil finde os i dem, der i den grad føler sig hævet over loven, siger Benny Engelbrecht.
 

Interesserede kan læse om de yderligere initiativer mod vanvidskørsel her:







Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst