Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Coronatidens mindre transport udløste et fald i CO2-udledninger fra husholdningerne

Fredag 17. september 2021 kl: 09:23
Share  


Af: Redaktionen

Coronatidens mindre transport udløste et fald i CO2-udledninger fra husholdningerne

Udledningen af drivhusgasser fra husholdninger er fra 2019 til 2020 faldet med 12 procent til, hvad der svarer til 6,9 millioner ton CO2. Det fremgår af de seneste tal fra Danmarks Statistik. Det er det største årlige fald siden 1990. Det samlede fald fra 1990 til 2020 i husholdningernes udledninger er på 36 procent. Udledningerne fra husholdningerne stammer især fra benzin og diesel til transport, samt fra eksempelvis olie og naturgas til opvarmning

Det store fald i udledningen af drivhusgasser i 2020 er en direkte konsekvens af reduceret forbrug af benzin og diesel til transport som følge af øget hjemmearbejde.


Samlet udledning af drivhusgas er faldet 44 procent over 30 år
Udledning af drivhusgasser fra virksomheder og husholdninger er fra 1990 faldet 44 procent til 42 millioner ton CO2 i 2020. Det største fald i udledninger var i forsyningssektoren, som har reduceret udledningen med 73 procent. Reduktionen i udledningerne kan især forklares ved overgang fra fossile brændsler til biomasse, vind og sol. De årlige udsving kan typisk forklares ved dels vejrmæssige forhold dels ved import/eksport af el. Der har generelt været fald i udledningen af drivhusgasser fra 2019 til 2020, der blandt andet skyldes corona-tiden. De største fald er for øvrige virksomheder med 15 procent, husholdningerne med 12 procent og forsyningsvirksomheder med 10 procent. 


Der var et mindre fald på 2 procent for industrivirksomhederne, mens udledningerne fra landbrug, skovbrug og fiskeri var uændret.


21 procent mindre drivhusgasser fra landbrug, skovbrug og fiskeri siden 1990
Landbrug, skovbrug og fiskeris udledninger af drivhusgasser er fra 1990 faldet 21 procent til, hvad der svarer til 13 millioner ton CO2 i 2020. Landbruget bidrager med omkring 95 procent af udledningen fra landbrug, skovbrug og fiskeri. I 2020 fordeler udledningen af drivhusgasser fra landbrug, skovbrug og fiskeri sig på følgende måde:
  • 47 procent fra metan - især fra dyrehold
  • 39 procent fra lattergas især fra kvælstofholdig gødning
  • 15 procent fra CO2 især fra energiforbrug og kalkning af landbrugsjord

CO2 og lattergas er faldet 48 procent henholdsvis 26 procent fra 1990 til 2020, mens udledningen af metan har været stort set uændret gennem perioden.


Drivhusgasudledning fra arealanvendelse (LULUCF - Land Use, Land-Use Change and Forestry) er ikke medtaget i regnskabet. LULUCF, der er opgjort af DCE og rapporteret til UNFCCC, resulterede i 2019 i en udledning på 5,0 millioner ton CO2-ækvivalenter fra landbrugsjord og græsarealer og et optag i skov på 2,6 millioner ton CO2-ækvivalenter.For en enkelthedens skyld bruger vi her på transportnyhederne.sk C02-udledning som en samlet betegnelse af udledningen af drivhusgasser. Retteligt bør der stå CO2-ækvivalenter, da tallene for CO2-udledning dækker over flere drivhusgasse, hvor deres drivhuseffekt er sammenholdt med CO2's drivhuseffekt og omregnet til CO2. Eksempelvis har metan-gas en større drivhuseffekt end CO2. Denne effekt omregnes så i forhold til CO2's drivhuseffekt.


Klik venligst

© Copyright 2021 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Anlæg omdanner energi fra vind til energi i brint - og vinder bæredygtighedspris
- Leveringssikkerhed og kvalitet er nøglen til succes
- EU-Kommissionen undersøger postkompensation på 224 millioner kroner i 2020
- Fransk bil til varer- og personer får brint-elektrisk drivline
- Det haster med national Power-to-X-strategi
- Trepartsaftale om voksen- og efteruddannelse bliver forlænget et år
- Fredag 15. oktober 2021 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Vrede over vejarbejde var vejen til vold
- Postbiler på klippeø bliver elektriske
- CFO-en er rullet ind fra Rumænien
- Store fangstredskaber til store fiskefartøjer kræver en stor lastbil med kran
- Klimaneutrale lastbiler kræver store investeringer, som virksomhederne ikke kan løfte alene

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst

Klik venligst