Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Mødesteder for transport- og logistikfolk bliver kædet sammen

Torsdag 12. august 2021 kl: 13:05
Af: Redaktionen

Danmarks officielle klyngesekretariat for det maritime og logistik - Marlog - Maritime & Logistics Innovation Denmark, er blevet medlem af to europæiske netværk, der knytter det maritime erhverv og logistik herhjemme tættere til store aktører i Europa. Marlog håber på, at medlemsskabet af netværkerne vil give et øget indblik i den nyeste viden, styrke europæiske netværk, øge samarbejdet - og også udløse flere EU-penge til fremtidens projekter

- Det handler om at være med, hvor det sker, lyder forklaringen fra Marlog om beslutningen om at træde ind i de to store europæiske netværk for det maritime erhverv og for logistik - "Waterborne Technology Platform" og "Alice".


Waterborne Technology Platform tæller 99 andre medlemmer fra det maritime erhverv i Europa og arbejder for en bæredygtig og højteknologisk fremtid for de blå erhverv.


Alice tæller endnu flere medlemmer på logistik-området og arbejder for at gøre fremtidens logistik mere smidig og grøn.


Marlog forklarer, at fælles for de to netværk er, at de fungerer som mødesteder for store europæiske aktører på Mrlog's interesseområder. Dermed giver det visse fordele at være med i klubben, når det handler om at fremme innovation i Danmark.


- Vores medlemskab får ganske enkelt den maritime branche og hele transportkæden i Danmark til at stå stærkere, siger Sverre V. Lenbroch, der er direktør i Marlog.


- Vi får adgang til den nyeste viden. Vores medlemskab vil styrke danske virksomheder og vil ligeledes styrke de europæiske netværk i Danmark. På denne måde vil vi indenfor det maritime erhverv og logistik kunne indgå flere relevante partnerskaber og få indsigt i fremtidige projekter og mulighederne for finansiering, siger han videre.


Fælles fokus på det vigtigste
Waterborne Technology Platform og ALICE er begge såkaldte Europæiske Teknologiske Platforme (ETP’er). De sætter fokus på forskning og innovation inden for emner, der har betydning for Europas vækst, konkurrenceevne og bæredygtighed. 


Målet er at bringe interessenter med innovationsfokus sammen. På den måde kan der sættes fælles fokus på strategisk vigtige emner og sikre en dagsorden i EU for forskning og innovation, der rækker langt ud i fremtiden og er båret af reel efterspørgsel fra industrien. 


- Det skal Marlog klart være en del af, siger Sverre V. Lenbroch og fortsætter:


- Danmark er en af verdens førende søfartsnationer og derfor en stærk samarbejdspartner. Selvfølgelig skal vi bidrage til udviklingen af grønne teknologier, digitalisering og til at bygge bro mellem det maritime erhverv og logistiksektoren.


På forkant med udviklingen 
De to europæiske teknologiske netværk har direkte kontakt til EU-Kommissionen. Her kan de informere om industriens særlige behov og udfordringer og komme med anbefalinger til relevante EU-programmer, som EU-Kommissionen så kan overveje at poste EU-penge i. 


Det drejer sig især om  Cluster 5: Climate, Energy and Mobility programmet, som dækker både det maritime område og logistikken og som bidrager med finansiering af innovationsprojekter indenfor blandt andet grøn omstilling og digitalisering. 


- At sidde med ved det bord bringer Marlog på forkant med udviklingen inden for vores erhverv. Vi får indblik i de mest aktuelle bevægelser på vores felt, viden om kommende projekter og ikke mindst et vigtigt praj om, hvad danske virksomheder og vidensinstitutioner kan søge finansiering og EU-midler til, siger Sverre V. Lenbroch.


Helt konkret glæder den administrerende direktør sig til at blive en del af Waterborne Technology Platform og Alice og herved til at bringe danske virksomheder og vidensinstitutioner tættere på Horizon Europe-programmet om klima, energi og mobilitet. 


- Vi har så meget at byde ind med fra dansk side, og nu har vi også adgang til at gøre det, siger Sverre V. Lenbroch.


Interesserede kan læse mere om Waterborne her: 


Og om Alice her:


Fakta om Marlog:
  • Marlog - Maritime & Logistics Innovation Denmark, er Danmarks officielle klyngesekretariat for det maritime og logistik. 
  • Marlog arbejder for at styrke Det Blå Danmark og hele transportkæden gennem innovation, transformation og kompetenceudvikling
  • Marlog understøtter virksomhedernes grønne omstilling, digitalisering og adgang til kompetente medarbejdere og skaber værdi ved at dele viden, facilitere netværk og tage initiativ til nye samarbejder på tværs af erhvervet og relevante sektorer
  • Marlog blev etableret i 2020 og organiseret som en forening med hubs i København, Svendborg, Fredericia, Esbjerg, Frederikshavn og Rønne. Marlog har 25 ansatte og er guldcertificeret i henhold til EU's fælles klyngeinitiativ ECEI













Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst