Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Svensk storhavn med forbindelser til Danmark får el-og brinttankstation

Torsdag 1. juli 2021 kl: 12:34
Af: Jesper Christensen

Svensk storhavn med forbindelser til Danmark får el-og brinttankstation
Det nye energitankningsanlæg kommer til at ligge ved Vädermotet i Göteborgs Hamn, strategisk placere ved hovedfærdselsvejene til og fra havnen.

I 2022 vil Göteborgs Hamn huse Nordens første store station, hvor el-lastbiler kan få strøm på batterierne og brintlastbiler brint i deres tanke. El- og brinttankstationen tager udspring i "Tranzero Initiative", der er et samarbejde mellem Volvo-koncernen, Scania, Stena Line og Göteborgs Hamn, og som har som må at sætte skub i omstillingen ti CO2-neutrale transporter til og fra den svenske havn, der blandt andet rummer Nordens største containerhavn

Göteborgs Ham har som mål at mindske sit CO2-udlip fra transporter ti log fra havnen med 70 procent i 2030 - på landsiden skal CO2-udslippet derfor ned med 23.000 ton.


Direktøren for Göteborgs Hamn, Elvir Dzanic, mener at omstilling af transportområdet går for langsomt, og at der derfor er brug for initiativer, hvor flere går sammen.


Analyser af data af en million ind- og udgående transporter, spørgeundersøgelser og dybere interview med chauffører, speditører og vognmænd har givet ny viden om, hvordan transportmønsteret er.


En stor del af lastbiltransporterne sker over kortere afstande og kan dermed ske med køretøjer med mindre rækkevidde end en lastbil med 400, 500 eller måske 600 liter dieselolie i tanken - eksempelvis elektriske lastbiler. 


Når det gælder brint-tankning er det forventningen, at der om få år - Iveco arbejder på at lancere en brintelektrisk lastbil i 2023 - vil komme flere og flere brint-elektriske lastbiler på vejene, da de vil være lige så hurtige at tanke med energi, som diesellastbiler, have en betydelig længere rækkevidde end batterielektriske lastbiler og en større nyttelast.


Det nye energitankningsanlæg kommer til at ligge ved Vädermotet i Göteborgs Hamn, strategisk placere ved hovedfærdselsvejene til og fra havnen.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst