Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
BORGMESTEREN I LANDETS NÆSTSTØRSTE BY OM INFRASTRUKTUR-AFTALE:

Historisk flot infrastruktur-aftale for Aarhus og Østjylland

Onsdag 30. juni 2021 kl: 13:54
Af: Redaktionen

Mandagens aftale om fremtidens infrastruktur i Danmark rummer store forbedringer af både den kollektive trafik i Aarhus og Østjylland samt af tilgængeligheden til Aarhus Havn og fremkommeligheden på motorvej E45. Det fremhæver byens borgmester Jacob Bundsgaard (S)

Indholdet af den aftale om fremtidens infrastruktur i Danmark, som S-Regeringen sammen med samtlige partier i Folketinget offentliggjorde mandag, rummer blandt andet finansiering af:
  • Marselistunnellen - en to kilometer lang tunnel mellem Aarhus Havn, der er Danmarks største erhvervshavn, og motorvejsnettet
  • Udvidelse af den Østjyske Motorvej mellem Aarhus S og Aarhus N, hvor trængslen er stigende. På den 19 kilometer lange strækning udbygges motorvejen fra fire til seks spor. Det samme gælder på strækningen fra Skanderborg til Vejle
  • Etape 2 af Aarhus Letbane - fra Aarhus Midtby til Brabrand
  • En ny, hurtig og direkte togforbindelse mellem Aarhus H og Silkeborg med stop i blandt andet Brabrand
  • Opgradering af Rute 26 til motortrafikvej mellem E45 og Søbyvad syd om Lading Sø
  • Fremtidssikring af Aarhus Hovedbanegård
  • Udbygning af Rute 15 mellem Bale og Tåstrup

- Der er i dag grund til at sende en meget stor tak og ros til hele Christiansborg for det nye infrastruktur-forlig. Det er enestående, at regeringen sammen med alle de øvrige partier i én og samme aftale formår at give et sådan kæmpeløft – ja, det er faktisk et tigerspring – til glæde for såvel den kollektive trafik, privatbilismen som for erhvervslivet, siger Jacob Bundsgaard og fortsætter:


- Det er det største løft på infrastrukturområdet i Aarhus i årtier - hvis ikke nogen sinde. Det er en historisk flot og god aftale for Aarhus og hele Østjylland, som rigtig mange har arbejdet for siden årtusindeskiftet. Det glæder jeg mig rigtig meget over i dag, og der er grund til at rose alle de mange mennesker og organisationer, som gennem årene har arbejdet for at dette skulle ske, og ikke mindst en helt særlig tak til vores lokalt valgte folketingsmedlemmer, som har kæmpet hårdt for at sikre udvikling og vækst i Aarhus og Østjylland.


Aarhus' borgmester fremhæver, at der er tale om meget store samfundsinvesteringer, som vil binde Aarhus, Østjylland og dermed Danmark stærkere sammen. 


- Det styrker både vores erhvervsliv og dagligdagen for den enkelte borger. Det betyder bedre fremkommelighed, færre bilkøer, mindre støj og mere fred i byen. At vi får etape 2 af letbanen samt en ny, hurtig togforbindelse mellem Aarhus og Silkeborg vil være en markant styrkelse af den kollektive trafik og hele byudviklingen i Aarhus Vest samt langs den nye vestgående togstrækning. Det rummer helt nye og store perspektiver, som vi i de kommende år vil forstå at udvikle og udnytte, siger han.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst