Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Dansk ordning for landstrøm forlænges

Tirsdag 15. juni 2021 kl: 12:58
Af: Redaktionen

Det Europæiske Råd, der er et råd tilknyttet den EU og består af EU-landenes regeringschefer samt formanden for EU-Kommissionen, har godkendt en forlængelse af den danske ordning for reduceret afgift for landstrøm til skibe frem til juni 2027. Danske Rederier har skubbet på for en forlængelse af ordningen, der stod til at løbe ud i juni i år. Det vil derfor også fremover kunne betale sig for færgererederierne at trække et strømkabel i land og slukke skibets hjælpemotor, mens færgerne ligger i havn

Med forlængelse af den danske ordning for reduceret afgift for landstrøm frem til 2027 kan færgerne fortsat oplade batterier og trække strøm til systemerne om bord til en lav pris.


- Vi er altid optaget af, hvordan vi kan reducere den lokale luftforurening fra skibsfarten og skubber på den grønne omstilling generelt, og derfor er jeg tilfreds med, at det nu sikres, at færgerne, der i dag sejler på batterier, fortsat kan bruge el i stedet for brændstof, siger Jacob K. Clasen, der er viceadministrerende direktør i organisationen Danske Rederier. 


Batteri i stedet for brændstof
Batterier fylder mere og mere på danske færger. Rederiet ForSea har i flere år sejlet på el mellem Helsingør og Helsingborg, Scandlines sejler med en blanding af batteri og brændstof på deres hybridfærger, Molslinjens nye Fanøfærge sejler på ren el og DFDS planlægger at bruge landstrøm i København.


Klimapartnerskabet for Det Blå Danmark anbefalede derfor også, at S-Regeringen gør udrulning og styrkelse af elnettet i danske havne til en national prioritet.


- Hvis vi skal have elektrificeret færgedriften i endnu større omfang, så kræver det store investeringer i land. Man kan ikke bare trække en forlængerledning fra færgen op til nærmeste strømstander, det kræver en helt anden kapacitet. Med Rådets beslutning om at forlænge ordningen for afgiftsfritagelse for landstrøm, giver det  mening fortsat at gå den vej, siger Jacob K. Clasen.


Danmark har 71 færgeruter. Disse ruter er opdelt i 19 internationale ruter og 52 indenrigsruter. Af indenrigsruterne er 14 genvejsruter, mens de resterende 38 ruter skaber forbindelser til de danske øer.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst