Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Passagertrafikken med færger til og fra Danmark blev hårdt ramt af corona

Onsdag 19. maj 2021 kl: 10:17
Af: Redaktionen

Passagertrafikken med færger til og fra Danmark blev hårdt ramt af corona

I 2020 faldt antallet af færgepassagerer gennem de danske havne med 29 procent fra 43,8 millioner i 2019 til 30,9 millioner i 2020. Faldet er i alt overvejende grad sket på udenlandsruterne på grund af rejserestriktioner i forbindelse med indsatsen mod spredning af corona-virus. Godsmængderne igennem havnene er også faldet fra 2019 til 2020 - dog ikke med 29 procent, men med 2,6 procent, hvilket er en fortsættelse af et tilsvarende fald året før

I 2020 var der ingen anløb af krydstogtskibe i danske havne med passagerer, der gik i land. I 2019 var der til sammenligning 529 krydstogtskibe i danske havne.


Færgetrafikken til de danske øer, der ikke er forbundet til resten af landet med en bro, fik en fremgang i passagertallet i 2020 på 6 procent til 5,5 millioner passagerer. Fremgangen kommer efter en stagnation i 2019 efter en række år med fremgang. Der blev af et par omgange indført særlige tilskudsordninger til ø-færgerne i 2020 i forbindelse med COVID-19-hjælpepakkerne, ligesom restriktionerne gav mere national turisme. Begge dele har formentlig bidraget til det gode resultat for ø-færgerne.


Ø-færgerne har ifølge Danmarks Statistik ikke haft flere passagerer i mindst de seneste 20 år.


Samlet set havde de indenlandske færgeruter en nedgang i passagertallet i 2020 på 7 procent, mens de udenlandske ruter havde et fald på 53 procent. 


Mængden af færgegods faldt med 3 procent på de indenlandske ruter, mens det faldt 4 procent på de udenlandske. Godstransporten med fragtskibe med 1 procent i 2020 i forhold til 2019.


I fragten til og fra udlandet var der et fald på 3 procent i den indkommende godsmængde, mens der var en stigning på 3 procent i den udgående godsmængde. I alt blev der fragtet 54,8 millioner ton gods til og fra udlandet i 2020 over de danske havne.


Den største danske godshavn, som opererer under ét navn, målt på mængden af gods er Aarhus Havn med 8,9 millioner ton gods i 2020. Den anden største havn er Rødby Færgehavn.


Hvis de fire enkelthavne i Kalundborg regnes sammen, ville Kalundborg dog være den største havn i Danmark med 10,6 millioner ton. De fire enkelthavne i Kalundborg omfatter blandt andet 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern
- Havneselskab med tre havne holdt godsomsætningen
- Finsk rederi har åbnet rute mellem Skåne og Polen
- Bornholms største havn nåede rekordomsætning og et resultat over det forventede
- Mobilkran kan løfte 144 ton og øger kapaciteten
- Dansk rederikoncern udvider sit logistiknetværk til Tyrkiet
- Svensk rederi-koncern vil udvide uden for Europa
- Rederi og havne arbejder på landstrøm til containerskibe
- Rederiorganisation åbner for indstillinger til pris for diversitet, ligestilling og inklusion
- Seks meldes døde

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst