Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Godsmængderne er stigende i havn i det nordvestlige Vendsyssel

Torsdag 29. april 2021 kl: 09:31
Af: Redaktionen

Selvom coronakrisen har udfordret de fleste havne på en række områder, kan ledelse og bestyrelse for Hirtshals Havn notere, at 2020 har været et tilfredsstillende regnskabsår med vækst inden for tre af havnens centrale forretningssegmenter

Med en samlet omsætning på 71,2 millioner kroner og et regnskabsresultat på 4,6 millioner kroner i 2020 har Hirtshals Havn kunnet mærke konsekvenserne af de samfunds- og grænselukninger, som regeringer verden over har gennemført for at begrænse spredningen af corona-virus. Men parallelt med, at enkelte af havnens forretningsområder har været hårdt pressede, har pandemien åbnet for vækstmuligheder på andre områder.


I løbet af 2020 blev der samlet set transporteret 1,9 millioner ton gods over kajen i Hirtshals, hvilket er knap 100.000 ton mere end i 2019. Hirtshals Havn har dermed oplevet en vækst i den samlede godsvolumen på 3,1 procent i 2020.


Hirtshals Havn har samtidig konstateret en positiv fremgang på området for ro/ro-enheder, hvor der i 2020 blev overført i alt 144.000 enheder. Således steg antallet af lastbiler og løstrailere med 2,1 procent fra 2019 til 2020. Udvikling viser, at trafikken via Hirtshals stiger, så snart der frigives kapacitet til lastbilerne på færgerne.


- Der er ingen tvivl om, at 2020 har været et år, hvor Hirtshals Havn, ligesom en lang række andre virksomheder, har været ramt af nogle hårde og ukontrollerbare omstændigheder. Samtidig har 2020 imidlertid også været et år, hvor vi har fået tydelige beviser for, at grundlaget for vækst inden for godstrafik via Hirtshals er til stede, siger bestyrelsesformand for Hirtshals Havn Anker Laden-Andersen.


Svigtende indtægter
I kontrast til godstrafikken står bil- og passagertrafikken, som har været hårdt ramt af såvel de nordiske som europæiske grænselukninger. På dette område har Hirtshals Havn oplevet et fald på 59,1 procent i forhold til 2019 - et fald som havnens ledelse og bestyrelse forventer vil være af forbigående karakter.


- Efter et år med svigtende indtægter må havnens omsætning på 71,2 millioner kroner, hvilket - set i lyset af COVID-19 - kun er en tilbagegang på ca. 6 procent i forhold til 2019, betragtes som tilfredsstillende. Vi ser dermed positivt på fremtiden, og glæder os til at snarligt at kunne føre nogle af vores udviklingsplaner ud i livet, siger Anker Laden-Andersen.


Efter årets første tre måneder kan Hirtshals Havn's ledelse og bestyrelse spore positive indikationer for det igangværende år. På årets to første måneder har havnen oplevet en stigning på 11,1 procent i den samlede godsvolumen og en stigning på 1,2 procent i landingen af fisk i forhold til samme tid sidste år.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst