Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Madaffald fra 350.000 mennesker skal omdannes til energi og gødning

Tirsdag 9. marts 2021 kl: 15:04
Af: Redaktionen

Borgerne i Aarhus skal fra 2023 sortere deres madaffald, så det kan omdannes til biogas og gødning på markerne. Det er et af elementerne i udkastet til Aarhus Kommunes nye affaldsplan, som handler om at udnytte affaldet bedre og længere til gavn for miljø, klima og fremtidige generationer

Folketinget har sat rammerne for affaldshåndteringen i Danmark, og i forslaget til Aarhus Kommunes Affaldsplan 2021-2026, som Magistraten har drøftet, er sortering af madaffald et af elementerne. 


Der er mange gode argumenter for at sortere madaffald. En analyse fra 2018 af husholdningsaffaldet fra borgerne i Aarhus viser, at madaffaldet udgør 40 procent af husholdningsaffaldet målt på vægt. Samtidig er teknologien til håndtering af affald fra husholdningerne blevet så god, at næsten alt af det indsamlede madaffald kan bruges.

 
Når madaffaldet engang bliver hentet hos aarhusianerne, vil det blive kørt til et forbehandlingsanlæg, hvor plastposer og fejlsorteringer bliver fjernet. Herefter bliver affaldet kørt til et biogasanlæg, hvor bakterier omdanner det organiske affald til biogas. Gassen renses, laves til rent metan og sendes på gasnettet. Her kan gassen oplagres og anvendes som eksempelvis brændstof til busser og lastbiler. Efter at biogassen er trukket ud af det organiske affald, er der et restprodukt tilbage, som efterspørges som gødning.


Det er endnu ikke afgjort, hvordan affaldssorteringen foregå. Favrskov Forsyning A/S, Reno Djurs I/S, Renosyd I/S og AffaldVarme Aarhus A/S samarbejder om en fælles løsning. Selskabernes analyse peger lige nu på, at tre spande er den bedste løsning, men det endelige systemvalg besluttes i løbet af dette forår.


Interesserede kan læse udkastet til affaldsplanen for Aarhus Kommune her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst