Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

EU og Storbritannien fik aftale på plads - også på transportområdet

Søndag 3. januar 2021 kl: 21:03
Af: Redaktionen

EU og Storbritannien indgik kort før årsskiftet en aftale på forhandlerniveau om, hvordan det fremtidige forhold skal se ud. Den endnu midlertidige aftale, der trådte i kraft ved årsskiftet, dækker også transportområdet. Selv med aftalen vil der være ændringer på transportområdet

- Vores gode samarbejde med Storbritannien skal også fungere efter Brexit, og derfor er det meget positivt, at det lykkedes at nå frem til et forhandlingsresultat i 11. time. Med aftalen er der fundet en rimelig balance, der sikrer fortsat frihandel mellem EU og Storbritannien uden told og kvoter på vores varer, siger transportminister Benny Engelbrecht (S).


Han peger på, at der på trods af aftalen vil være ændringer på transportområdet. 


- Vi har gennem hele forløbet været i tæt dialog med transportbranchen, og hvis der opstår spørgsmål, vil der være bemanding fra mandag 4. januar i begge de relevante styrelser, som hurtigt og effektivt kan hjælpe, siger han videre.


De relevante styrelser er:
  • Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen 
  • Færdselsstyrelsen

På vejtransportområdet giver aftalen en fuld liberaliseret adgang til at udføre klassisk international transport mellem Storbritannien og et EU-medlemsland, en begrænset adgang til at udføre tredjelandstransport mellem to EU-medlemslande samt en begrænset adgang til cabotage-kørsel. Virksomhederne vil fortsat skulle overholde de regler, som sikrer fair konkurrence - også dem, som blev vedtaget med Vejpakken. Eksempelvis stilles der krav om, at regler om udstationering og køre- og hviletid finder anvendelse, og herunder indgår blandt andet forbuddet mod 45 timers hvil i køretøjet i aftalen og forpligtelsen om ”return to home” for chauffører.


På luftfartsområdet vil man fortsat kunne flyve til og fra Storbritannien. For luftfartsselskaber er sikret en vis operationel fleksibilitet for EU’s og Storbritanniens luftfartsselskaber, fx tillades visse former for code sharing (fælles rutenummer) samt visse former for leasing af fly. Også på luftfartsområdet skal virksomhederne fortsat skulle overholde regler om fair konkurrence.


Hvis man står i en situation, hvor man er i tvivl om, hvad det kommer til at betyde for ens rejse til Storbritannien eller for ens virksomhed, står Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen og Færdselsstyrelsen klar til at besvare henvendelser fra mandag 4. januar.


Interesserede kan finde yderligere information og vejledning på styrelsernes hjemmesider.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Forhandlernetværk effektiviserer og konsoliderer ekspertisen
- Vognmand har overført en ny tre-akslet anhænger til sit hovedsæde i Brabarnd
- Politiet har beslaglagt knap 3.000 køretøjer
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Havneby i det vestlige Sverige får et elektrisk ladehub
- Lastvognsservice på Avedøre Holme er kommet godt fra start - søger flere mekanikere
- Belgisk producent af busser og trailere er blevet delt i to
- Lastbilleverandører sætter fokus på lastvognsmekanikeruddannelsen under DM i Skills
- City-trailer med en enkelt aksel gør det let at komme rundt
- Lokal entreprenør skal ombygge motorvejstilslutning ved Taulov
- Landbrugsvirksomhed kører ud med tre-akslet trækker

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst