Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
STRATEGI FRA EU:

Mere gods skal sejles med skib

Torsdag 10. december 2020 kl: 22:00
Af: Redaktionen

EU-Kommissionen har, som vi her på transportnyhederne.dk fortalte onsdag, fremlagt en strategi for, hvordan transportsektor skal bidrage til at nå CO2-målene i European Green Deal. Det skal blandt andet ske ved, at en større del af godstransporten skal ske med skib

Strategi for ”Sustainable and Smart Mobility”, som EU-Kommissionen fremlagde onsdag, er en slags katalog, der kortlægger, hvordan transportsektoren i EU kan blive grønnere og være med til at indfri European Green Deal.


- Shipping er en af de grønneste former for godstransport i verden, og derfor giver det rigtig god mening, at EU-Kommissionen ønsker at omlægge en større del af godstransporten fra lastbiler til skibe, siger Jens Valdemar Krenchel, der er sekretariatschef for Danske Rederiers repræsentation i Bruxelles.


Han peger på, at regional sejlads eller "short sea shipping" eksplicit nævnes som en af bidragsyderne til den grønne omstilling. EU-Kommissionen vil også afsætte midler at forske i og udvikle nye grønne brændstoffer og til bæredygtige skibsdesign.


- Vi har brug for nye brændstoffer til fremtidens skibsfart, der skal være endnu mere klimavenlig. Der er allerede mange gode projekter i gang, hvor man ser på, hvordan man kan udvikle et grønt brændstof, som også er rentabelt at sejle på. Men løsningen er ikke fundet endnu, og derfor er vi i Danske Rederier også glade for, at Kommissionen afsætter midler til nødvendig forskning, siger Jens Valdemar Krenchel.


Ifølge den nye strategi vil regional transport med skibe på hav og floder stige med 25 procent i 2030 og 50 procent i 2050.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst