Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Færgerederi åbner rute uden om England

Fredag 27. november 2020 kl: 10:22
Af: Redaktionen

Den danske rederi-koncern DFDS åbner lørdag 2. januar 2021 en ny fragtfærgerute mellem Rosslare i det sydøstlige Irland og Dunkirk i det nordvestlige Frankrig. Med den nye rute vil DFDS tilbyde direkte og papirløs transport mellem EU-lande for vognmænd og chauffører

DFDS åbner den nye rute som følge af Storbritanniens farvel til EU-samarbejdet. Med den nye rute vil den danke rederikoncern, som i dag driver færgeruter over Den Engelske Kanal mellem England og Frankrig, bidrage til at lette samhandelen mellem Irland og det kontinentale Europa.


DFDS betegner havnen i Dunkirk som en gateway til Irlands største eksportmarkeder - Frankrig, Belgien, Tyskland og Holland - og andre, sekundære markeder.


Den danske rederikomcern har chartret yderligere kapacitet for at kunne indsætte tre ro/pax-færger til at betjene lastbiler og chauffører. Den nye rute åbner et alternativ til at køre gennem Storbritannien.


- Vi er meget glade for at tilbyde irske og andre europæiske virksomheder en omkostningseffektiv måde at handle direkte med hinanden på. Der er ingen toldformaliteter eller mulige ventetider, som Brexit-overgangen potentielt kan medføre for lastbiler, der kører gennem Storbritannien, siger Torben Carlsen, der er administrerende direktør for DFDS.


Konkurrencedygtigt tilbud til fragtmarkedet
Ved at indsætte tre ro/pax-færger sikrer DFDS en høj frekvens med seks ugentlige afgange i hver retning. Hver færge har en kapacitet på op til 125 lastbiler og deres chauffører - i Covid-19 sikre enkeltkabiner. Overfartstiden er 24 timer. Det betyder, at lastbilchauffører vil være fuldt udhvilede til at forsætte rejsen straks efter ankomst i enten Rosslare eller Dunkirk. Dermed kan de nå mange større destinationer inden for den første dags lovlige køretid.


DFDS peger på, at ruten som udgangspunkt ikke er målrettet passagerer, selvom der kan komme et passagertilbud på et senere tidspunkt.


Det er forventningen, at ruten vil nå en omsætning på over 300 millioner kroner i 2022. Ruten, der ejes i fællesskab af DFDS og irske interesser, vil få Aidan Coffey som administrerende direktør og blive betjent fra kontorer i Rosslare, Cork og Dunkerque.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst