Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Skattestyrelsen opfordrer til at man tjekker sit befordringsfradrag

Mandag 16. november 2020 kl: 11:51
Af: Redaktionen

Indsatsen mod spredning af corona-virus har siden foråret betydet, at mange har arbejdet hjemmefra i større og mindre omfang. - Derfor kan det være en rigtig god ide at forholde sig til forskudsopgørelsen. For man er ikke berettiget til befordringsfradrag, når man arbejder hjemmefra. Det kræver, at man har kørsel til og fra arbejde, siger underdirektør i Skattestyrelsen Karoline Klaksvig.

Omkring 1,2 millioner borgere i Danmark benytter hvert år befordringsfradraget, også kaldet kørselsfradraget.


I perioden fra januar til oktober i år er der løbende foretaget ændringer i omegnen af en halv million danskeres befordringsfradrag blandt andet via TastSelv og arbejdsgiverindberetninger. Omvendt har omkring 700.000 borgere ikke gjort noget - og nogle af dem risikerer et at skulle efterbetale et større beløb i skat, hvis befordringsfradraget burde have været nedjusteret på grund af hjemmearbejdsdage. 


For dem, der har et årligt befordringsfradrag på 40.000 kroner og derover, kan det blive til omkring 900 kroner pr. måned, de ikke har kørt til og fra arbejde.


- Coronapandemien ser også ud til at påvirke økonomien næste år, derfor vil jeg opfordre til, at man husker at opdatere forskudsopgørelsen, hvis der sker store forandringer af ens økonomi, siger Karoline Klaksvig.


Forskudsopgørelsen for 2021 åbner 17. november. Ifølge Skattestyrelsen bør man overveje, om befordringsfradraget skal rettes, hvis man allerede nu ved, at man kommer til at arbejde mere hjemmefra end før coronakrisen.


Vil man ændre dette års forskudsopgørelse, er det ved at være sidste udkald, men det kan stadig nås, hvis man eksempelvis vil justere befordringsfradraget for i år. Arbejdstagere har ret til befordringsfradrag for alle typer lønnet arbejde, hvis man har mere end 24 kilometer til og fra arbejde, altså 12 kilometer hver vej. Retten til befordringsfradraget gælder uanset, om man benytter bil, tog, bus eller cykel. 




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Aarhus Letbane fejrer fem år med den fulde strækning
- Bilhandler er endt i skifteretten
- Region Syddanmark stopper med at købe nye benzin- og dieselbiler ved udgangen af året
- Tysk koncern skal opgradere S-banen til førerløs togdrift
- To virksomheder kan byde på støttesystemer
- Flere vælger at rejse med bus, tog og letbane i Region Midt
- Nordjyske busser og tog kørte med flere passagerer
- Lokal togoperatør justerer køreplaner og togenes længde
- Forhandler af store og små køretøjer er tilfreds med 2023-resultatet
- Lufthavn på Djursland får vinterafgange til skiområdet i Sverige og Norge
- Fredag 19. april 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- 30-årig mand blev varetægtsfængslet i fire uger

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst