Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Aftale betyder blandt andet forlængelse af ordning for besætningsskift

Tirsdag 13. oktober 2020 kl: 01:00
Af: Jesper Christensen

Med afsæt i anbefalinger fra otte nedsatte genstartsteam, herunder ét for Det Blå Danmark, er der indgået aftale om 27 nye initiativer i en pakke på 485 millioner kroner til genstart af dansk eksport i og efter corona-tiden. For Det Blå Danmark sikrer aftalen eksempelvis forlængelse af den midlertidige ordning for besætningsskift


Ordningen stod til at udløbe 15. oktober, men vil nu løbe til udgangen af 2020 og desuden have et øget fokus på søfarende, der skal afmønstre i andre Schengen-lande og udrejse via Danmark. Konkret betyder ordningen, at søfarende med et ekstraordinært behov blandt andet kan få udstedt et Schengen-visum ved indrejse i Danmark - enten for at afmønstre eller påmønstre et skib i et andet Schengen-land, eller for at sikre de søfarendes mulighed for samlet hjemrejse fra Danmark.


Aftalen betyder også, at der afsættes 30 millioner kroner til oprettelse af en pulje til grøn omstilling med fokus på maritime test- og demonstrationsprojekter i regi af Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). 


Som led i drøftelserne i genstartsteamet for Det Blå Danmark vil Erhvervsministeriet også nedsætte en task force, der skal facilitere et effektivt samarbejde mellem myndigheder og krydstogtbranchen om en sikker opstart af krydstogtsmarkedet målrettet sæsonstart i 2021.


Endvidere sikrer aftalen, at EKF Danmarks Eksportkredit’s risikovillighed øges, hvilket vil bidrage til mere risikovillig finansiering af eksempelvis grønne løsninger på nye højrisikomarkeder, og der søsættes initiativer, der skal bidrage til at lette adgangen til erhvervsrejser, hvilket ligeledes vil komme de maritime virksomheder til gode. Det drejer sig blandt andet om styrket kommunikation om rejsevejledninger, styrket testkapacitet samt en indsats for international udbredelse af COVID-19 rejsepas. Derudover sættes der gang i tiltag for styrket eksportrådgivning - herunder fastholdelse af nedsatte takster hos Trade Council under Udenrigsministeriet i 2021.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Seks meldes døde
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Containerskib sejler bro ned
- Skibe, der transporterer offshore-personale, bliver omfattet af ny international sikkerhedsstandard
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Transport-koncern fra Esbjerg havde fremgang på bundlinien
- Lavere efterspørgsel og overkapacitet påvirkede resultatet hos tysk transportkoncern
- Rederi-koncern med islandske rødder lancerer rute uden om Frankrig
- Toldstyrelsen opfordrer virksomheder til at forberede sig på nyt it-system til eksport
- 31-årig anholdt i sag om indsmugling af 300 kg kokain
- Havneatlas giver overblik over danske erhvervshavne
- Havn melder sig ind i erhvervsorganisation

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst