Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Den maritime del af Danmark har fået en ny klyngeoperatør

Fredag 2. oktober 2020 kl: 13:25
Af: Redaktionen

Danmarks Erhvervsfremmestyrelse har fredag udpeget den nye klynge ’Maritime & Logistics Innovation Denmark’ (MARLOG) til at understøtte de mange dygtige virksomheder og aktører inden for Det Blå Danmark de kommende fire år. Som klyngeoperatør er ambitionen om at blive den samlende nationale klynge for maritime erhverv og logistik blevet indfriet

MARLOG, der blev etableret i år og organiseret som en forening med knudepunkter i København, Frederikshavn, Svendborg, Esbjerg og Rønne, er nu Danmarks officielle klyngeorganisation for de maritime erhverv & logistik.


- Jeg glæder mig over, at MARLOG gennem udpegningen til national klyngeoperatør for maritime erhverv og logistik nu er blåstemplet som klyngeoperatør for hele erhvervet. siger bestyrelsesformand for MARLOG, Peder Gellert Pedersen fra rederiet DFDS.


Han fremhæver, at MARLOG vil lægge godt fra kaj med mange medlemsvirksomheder, en stor projektportefølje, mange aktiviteter lige fra første dag og ikke mindst et stærkt og kompetent hold, der er klar til at arbejde med innovation og udvikling i erhvervet. 


- Vi står overfor mange udfordringer og muligheder, hvor klimaudfordringen, miljøkrav, cirkulær økonomi, digitalisering, automatisering og ikke mindst adgangen til de rette kompetencer vil være afgørende spørgsmål. Jeg ser frem til, at branchen støtter op om MARLOG, at virksomheder og andre interessenter melder sig ind og byder ind med konkrete projektideer, som kan være med til at løfte udfordringer og forløse potentialer til gavn for erhvervet i hele Danmark. På denne måde kan vi løfte i flok fremfor som enkeltvirksomheder, siger han videre.


Klyngen er på nuværende tidspunkt i gang med forberedelserne. Medarbejderne er klar til bedst muligt at involvere og servicere virksomheder inden for det maritime og logistik i hele landet med aktiviteter, der kan skubbe på udviklingen - specielt inden for omstilling til mere bæredygtighed og digitalisering.


- Vi har samlet alle gode kræfter inden for det maritime og logistik under samme paraply, og udpegningen fra Erhvervsfremmebestyrelsen er en blåstempling af klyngen, der nu for alvor kan komme i gang med arbejdet. Jeg ser frem til, at MARLOG søsætter nye projekter, der kan være med til at fastholde Danmarks position som førende søfartsnation, siger Anne H. Steffensen, der er administrerende direktør i Danske Rederier og medlem af bestyrelsen for MARLOG.


MARLOG bygger videre på de maritime klyngeorganisationer ’Maritimt Center for Optimering og Drift’, ’Fyns Maritime Klynge’ og ’Maritime Development Center’ samt ’Transportens Innovationsnetværk’ og viderefører mange af de gode eksisterende indsatser.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Formandskabet fortsætter uændret
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Havn på Djursland nåede rekordomsætning for femte år i træk
- Udvidelsesplaner har udløst supplerende miljøkonsekvensrapport
- Stort havvindsudbud kan sikre brændstof til skibsfarten
- Erhvervsorganisation efterlyser samlet grøn plan for transport i Danmark
- Limfjordshavn holdt omsætningen oppe uden Grønlandstrafik
- Skandinavisk CO2-samarbejde er en vigtig brik i etablering af europæisk CO2-infrastruktur
- Gravearbejdet på Femern Bælt-tunnelen er afsluttet
- Skandinavisk samarbejde om CO2-transport og lagring er faldet på plads
- Udledning af scrubbervand fra skibe bliver forbudt i det danske territorialfarvand
- Påsken løftede passagertallet hos rederikoncern

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst