Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Limfjordshavn får flere afgange med godstog

Onsdag 19. august 2020 kl: 11:46
Af: Redaktionen

Limfjordshavn får flere afgange med godstog

Jernbanetransporten til og fra Aalborg havn på sydsiden af Limfjorden fortsætter ad det positive spor. Det betyder, at antallet af ugentlige afgange fra Port of Aalborgs jernbaneterminaler øges fra tre til fire. Det er anden gange inden for et år, at antallet øges




En af årsagerne til, at terminalen på Aalborg havn oplever vækst er, at havne i 2016 blev en del af DB Cargo Scandinavias skinnenetværk. Dermed blev godstransport via jernbane mere interessant for nordjyske virksomheder, og derfor øges antallet af ugentlige afgange fra Aalborg havn fra tre til fire.


Commercial manager hos Port of Aalborg Logistics, Rasmus Munk Kolind, ser forøgelsen som et afgørende skridt i retningen af at integrere godsbanetransporten yderligere i virksomhedernes transportmiks.


- Det er glædeligt, at frekvensen af afgange fortsat øges. Vi oplever en stigende efterspørgsel på godsbanetransport, og skal den tendens fortsætte, er det vigtigt, at vi fortsætter med at forbedre rammerne og business cases for kunderne, siger Rasmus Munk Kolind og fortsætter:


- Her spiller frekvens en stor rolle, og forhåbentlig kan vi over de kommende år skrue endnu mere op for antallet af afgange og med tiden tilbyde afgange hver dag. Netop nu arbejder vi tæt sammen med DB Cargo om at sikre afgange alle ugens hverdage i 2021, og der er faktisk en god chance for, at vi når det mål allerede i løbet af 2020.


Den ekstra ugentlige afgang betyder, at antallet af ugentlige afgange til og fra Aalborg havn er fordoblet på under et år. Ifølge Rasmus Munk Kolind er det et udtryk for, at udviklingen inden for godsbanetransport - efter flere års forarbejde - nu for alvor begynder at tage fart.


- Godsbanetransporten har et kæmpe potentiale, og selv gennem coronakrisen har vi set et stadigt stigende antal vogne og anløb. Det har kun styrket vores tro på, at transportformen bliver en afgørende del af fremtidens godstransport. I den forbindelse vil den grønne dagsorden formentlig også komme til at spille en væsentlig rolle for udviklingen, idet godstransport via jernbane har et markant mindre klimaftryk end de mere udbredte transportformer, siger Rasmus Munk Kolind.


De fysiske rammer om godsbanetransporten i Aalborg får i øjeblikket et løft, da havnen er i gang med en større jernbaneudvidelse på 43.000 kvadratmeter, der har til formål at ruste havnens infrastruktur til fremtiden.


- Med vores investeringer og de generelt bedre rammer om godsbanetransporten forventer vi, at vi kan bidrage til at understøtte den positive udvikling, siger Rasmus Munk Kolind.




Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst