Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      
VOGNMANDSORGANISATION:

Ensartet affaldssortering vil være en gevinst for miljø og effektivitet

Tirsdag 16. juni 2020 kl: 12:58
Af: Redaktionen

Vognmandsorganisationen DTL glæder sig sammen med sin specialorganisation Danaffald over, at der med tirsdagens aftale om en klimaplan for affaldssektoren, vil blive indført ensartede kategorier for affaldssortering på tværs af landet for både husholdninger og virksomheder. Aftalen er indgået mellem S-Regeringen og Folketingets øvrige partier - dog ikke Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige

- En ensartet sortering vil være en gevinst for miljøet og gøre det muligt at effektivisere affaldsindsamling for vognmændene, siger Erik Østergaard, der er administrerende direktør for DTL. Vognmandsorganisationen organiserer også en række private affaldsindsamlere i specialforeningen Danaffald.


De private vognmænd, der indsamler affald, har i årevis efterspurgt større ensartethed i affaldsindsamlingen. Hvis de samme kategorier anvendes over hele landet, vil det være muligt for vognmændene at tilbyde de samme affaldsindsamlingssystemer på tværs af landets kommuner.


Udbudspligt genanvendeligt husholdningsaffald
Aftalen indeholder efter DTL’s og Danaffald’s vurdering en række vigtige opgør med det kommunale affaldssystem. Aftalen indfører blandt andet udbudspligt for det indsamlede genanvendelige husholdningsaffald, og virksomheder vil fremover kunne vælge at få deres forbrændingsegnede affald afhentet af en privat vognmand.


- Vi havde gerne set, at man var gået endnu videre og havde indført udbudspligt for selve affaldsindsamling hos husholdningerne, siger Erik Østergaard. 


Han fremhæver, at konkurrenceudsættelse er med til at holde omkostningerne nede og sikre, at “den bedste aktør” vinder.  

Det er dog ifølge DTL positivt, at aftalen indebærer, at der skal foretages en analyse af udbud af selve indsamlingen, og DTL forventer, at en sådan analyse vil vise, at udbud er en god idé.


DTL er omvendt kritisk over for, at aftalen giver mulighed for, at kommunerne kan tilbyde at indsamle genanvendeligt erhvervsaffald hos mindre virksomheder, hvis affald ligner det, som husholdninger frembringer.


- DTL havde foretrukket, at der ikke var blevet åbnet for kommunal indsamling af erhvervsaffald, fordi man på andre områder har set, at kommunerne ofte underbyder med priser, der ikke er omkostningsægte og krydssubsidier på tværs af kommunens aktivitetsområder, siger Erik Østergaard.


DTL mener dog, det er positivt, at aftaleparterne er bevidste om denne risiko og har aftalt, at kommunens indsamling skal ske til markedspriser og at krydssubsidiering skal undgås. 


Interesserede kan læse aftaleteksten her:






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Chaufførmangel blokerer for udvidelser hos halvdelen af Europas vognmænd
- Dårlige bremser førte til betinget frakendelse af førerretten
- Sværlasttraileren tog en med som let last
- Vognmand fik sin nye vogn leveret på Lundevej
- Frederikshavn Havn kommer under kommunens ledelse
- Fire-akslet trailer kan tage to containere på en gang
- Vognmand fra Stenlille har fået en stor Volvo
- Transportvirksomhed i Horsens er kørt i Skifteretten
- Konkursramt transportvirksomhed i Glostrup havde 30 medarbejdere
- Transportfirma i Tilst kørte i knap tre år
- Ny elektrisk motor er en del af større batteri-elektrisk lastbilprogram
- Politiet tilbageholdt lastbil i Kalundborg

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst