Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Energiselskab udvider sit hovedsæde i Aarhus

Onsdag 10. juni 2020 kl: 12:08
Af: Redaktionen

Det danske energiselskab OK er gået i gang med en større udvidelse af sit hovedsæde på Åhave Parkvej i Viby i den sydlige del af Aarhus-området. Udvidelsen skal skabe plads til et stigende antal ansatte. Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) tager på fredag første spadestik til det nye hovedkontor, som forventes at stå færdigt i sommeren 2021

- OK har været inde i en positiv udvikling i flere år med gode resultater, hvor det seneste resultat for 2019 jo faktisk slog alle rekorder og blev det bedste nogensinde. Sammenholder man det med vores strategi om at investere massivt i kundeoplevelsen i form af digitale løsninger, nye produkter og i nye markeder, så har man vist opskriften på vokseværk, siger Arne Kragelund, der er teknisk chef i OK.  


Digitalisering øger behov for arbejdskraft
OK’s hovedkontor fik i begyndelsen af 2020 etableret en ny og større p-plads i tilknytning til hovedkontoret, og fredag 12. juni tager Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus, første spadestik til tilbygningen. Når byggeriet står færdigt i 2021 vil hovedkontoret være udvidet med 2.200 kvadratmeter og i alt være på 9.000 kvadratmeter.


- Det er ganske enkelt nødvendigt. Vi har brug for højtuddannet arbejdskraft i OK og forventer at se en vækst i antallet af hoveder i de kommende år. Vi har allerede nu 15 ansatte siddende i en lejet nabobygning, siger Arne Kragelund.


Totalentreprenør forudser ’gode’ udfordringer
Ifølge projektchef Klaus Meidahl Højen fra BASE Erhverv, som er totalentreprenør på projektet, er der tale om et udfordrende byggeri rent byggeteknisk, hvor eksisterende byggeri skal sammenbygges med nyt:


- Den største udfordring er den nye kælder, hvor vi er nødt til at etablere en spuns, som er en slags væg i stål, der fastholdes af lange jordankre. Vi skal sikre os, at de eksisterende bygninger ikke sætter sig i byggefasen. Derudover giver det altid nogle ’gode’ udfordringer, når man skal bygge noget eksisterende sammen med noget nyt og få forskellige bygningshøjder til at passe sammen, siger Klaus Mejdahl Højen.


Det nye hovedkontor udvides med mellem 60 og 80 kontorpladser og syv nye mødelokaler, hvor det største skal have kapacitet til større arrangementer - eksempelvis når andelsselskabet OK afholder kredsmøder. OK-koncernen, som også tæller cleantech-selskabet Kamstrup, har omkring 2.200 ansatte - heraf beskæftiger moderselskabet cirka 650 mennesker, hvor størstedelen er placeret på hovedkontoret i Viby J.


Grønt byggeri
OK har udvidet sit hovedkontoret flere gange, siden man byggede det i 1979. Faktisk er det ottende gang. Seneste tilbygning var for 10 år siden, hvor der blev tilført en ny fløj til de to eksisterende fløje.


OK, der er en af landets førende leverandører af varmepumper, har benyttet sig af netop denne energikilde i den nye bygning, ligesom taget også bliver med solpaneler.


- Vi leverer selvfølgelig selv varmepumpen og solpanelerne. I forvejen har vi solpaneler på taget og på dele af facaden af hovedkontoret, så det gør vi selvfølgelig også på den kommende tilbygning. Varmepumpen skal levere miljøvenlig energi til dele af bygningen, da vi jo stadig har fjernvarmepligt. Der er ingen tvivl om, at der er tale om et grønt byggeri. Vi bygger altid bæredygtigt, vores knap 200 vaskehaller er for eksempel også svanemærkede, siger OK’s Arne Kragelund.


Fakta om byggeriet:
  • Bygherre: OK a.m.b.a.
  • Totalentreprenør: BASE Erhverv
  • Bygherrerådgiver: TriConsult
  • 2.200 ekstra kvadratmeter - hovedkontoret bliver i alt på 9.000 kvadratmeter
  • 60-80 nye kontorpladser
  • Syv nye mødelokaler, heraf et konferencerum med plads til 80 personer
  • Større og mere moderne kantine
  • Det ’nye’ hovedkontor forventes færdigbygget i sommeren 2021

Udvidelsen skal især ses i lyset af en positiv udvikling i selskabet samt en øget investering i digitalisering og nye markeder grundet den grønne omstilling






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Kli­ma­re­gu­le­ringen af den globale skibsfart tager små skridt fremad
- Fredag 12. marts 2024 lå brændstofpriserne på følgende niveau
- Brintteknisk virksomhed udnævner konstitueret direktør til ny direktør
- Uforpligtende aftale skal se på udvikling af lastbilførerhus
- Nye løsninger skal få flere passagerer i den kollektive trafik
- Fremtidens kollektive transport er kommet tættere på i Nordjylland
- Stort batteri i Maglebylille skal lagre strøm til lufthavn på Amager
- Regionale buslinier i Hovedstaden skifter til el-drift
- Maritim ekspert er nomineret til bestyrelsespost i brintteknologisk Aalborg-virksomhed
- Transportkoncern med mange trailere indgår aftale om CO2-transport
- Klimaplan og myndigheder udfordrer affaldsvognmænd

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst