Redaktion   •   Abonnement   •   Nyhedsmail   •   Annoncering   •   Skriv din egen nyhed   •   Websider og PR   •   Hjælp   •   Transportjob
Forsiden
      

Regeringen vil sætte fokus på bæredygtig emballage i e-handlen

Tirsdag 7. januar 2020 kl: 17:03
Af: Redaktionen

I Danmark er handlen via internettet oppe på omring 174 miliarder kroner om året. Men det stigende antal varer, der skal transportres fra leverandører til kunderne, følger der en tilsvarende stigende mængde emballage. S-Regeringen vi derfor sætte gang i et initiativ, der skal give mere viden om, hvordan emballagen kan blive mere bæredygtig i en klimavenlig sammenhæng

Initiativet er et af flere bæredygtige initiativer i den vækstplan for handel og logistik, som S-Regeringen planlægger at lægge frem i det nye år. Vækstplanen følger op på anbefalinger fra Vækstteam for handel og logistik og indholdet understreger samtidig, at grøn omstilling er en topprioritet for S-Regeringen.


- Det er vigtigt, at vi hjælper danske virksomheder i handels- og logistikerhvervene bedst muligt med at klare sig i den grønne omstilling og den internationale konkurrence, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S).


Han understreger, at det er en vigtig ambition med vækstplanen. 


- Der er et stort potentiale i at kunne pakke og transportere mere bæredygtigt. Derfor er jeg glad for at vi med dette initiativ får mere viden på området til gavn for virksomhederne.


Med S-Regeringens initiativ skal der skal blandt andet gennemføres et globalt innovationstjek, der skal afsøge innovative emballage- og logistikløsninger i e-handlen fra andre lande med stor og voksende e-handel. Formålet er at finde og formidle inspiration til danske virksomheder, der kan hjælpe dem til at forebygge og minimere emballageforbrug og reducere omkostninger i e-handelen.


- Vi køber mere og mere på internettet, og det giver store mængder emballage, som vi bare smider ud. Det er unødigt spild af ressourcer. Derfor skal vi finde nye løsninger på tværs af grænser, så vi kan begynde at bruge emballagen flere gange i stedet for brug og smid væk, når vi køber ind på nettet, siger miljøminister Lea Wermelin (S) i en kommentar til initiativet.






Klik venligst

© Copyright 2024 transportnyhederne.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Print siden  

- Skanderborg-virksomhed er endt i konkurs
- Seks meldes døde
- Entreprenør tog tre tre-akslede tandem-trækkere med til Herskind
- Dem fra Nordlunde har fået en ny fire-akslet maskinanhænger
- Havn investerer og reducerer sin gæld
- Ny limfjordsforbindelse bliver emne på samråd med transportministeren
- Overføringsanhænger skal føre containere til og fra opgaverne
- Slagelse-virksomhed skal bruge to nye trækkere til entreprenøropgaver
- 23-årig kørte i stjålet lastbil
- Pusher-trækker skal tage læsset med gyllevogne med mere
- Beskæftigelsen steg med 33.600 på et år
- Fragtfirma medbringer truck til lasten

Skriv din kommentar:
Alle felter skal udfyldes!

Titel:
 
Kommentar:
 
Navn:
 
Email:

Adresse:

By:

Indtast bogstaverne: ÆØÅ
- så hjælper du os med at undgå spam.

Bemærk: For at undgå misbrug bliver din IP adresse logget!
Klik venligst